1. Jejte počasi! Če jeste počasneje, se sladkor v kri počasneje absorbira in vzbudi občutke sitosti preden se preveč najemo.

2. Pijte dovolj vode ali nesladkanega mate, belega ali zelenega čaja. Tako pred obrokom kot tudi večkrat tekom dneva – vsaj vsaki 2 uri – spijte 2 dl tekočine brez sladkorja. S tem zmanjšujete lakoto (sploh zeleni in mate čaj zmanjšujeta apetit), poleg tega ne boste zamenjali žeje za lakoto, kar se ljudem, ki premalo pijejo, pogosto dogaja.

3. Jejte s svojo drugo roko. Poskusite, tudi to vas bo upočasnilo, da ne boste prehitro jedli, zelo verjetno pa je tudi, da boste pojedli manj.

4. Nikar ne jejte pred TV ali računalnikom. Ko jeste, se vedno posvetite le prehranjevanju, saj kakršnakoli druga dejavnost poleg prehranjevanja povzroči, da niste skoncentrirani le na prehrano, zaradi česar pojeste (pre)več. Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste zatopljeni v kaj, ugotovili, da ste pojedli celo banjico sladoleda, celo čokolado ali celo vrečko čipsa?

5. Vsak grižljaj vsaj 15-krat do 20-krat prežvečite, preden ga pogoltnete. To dobro vpliva na prebavo in vpliva tudi na to, da jeste počasneje.

Če vam vseeno ne uspeva v tolikšni meri, kot bi si želeli, si pomagajte s kakšnim naravnim prehranskim dopolnilom za zmanjševanje apetita.