Bacopa Monnieri je prehransko dopolnilo, priporočljivo za vse, ki so športno aktivni ali pod stresom. Ima vsestransko blagodejno delovanje na telo.

O njej je bilo narejenih že veliko raziskav, npr. tukaj, tukaj in tukaj, povzetek njenih učinkov pa si lahko ogledate v spodnjem videu.

Kako vam lahko koristi Bacopa Monnieri?

Bacopa monnieri, znana tudi kot Brahmi, je tradicionalno zdravilno zelišče, ki se že stoletja uporablja v ajurvedski medicini. Znana je po svojih potencialnih kognitivnih in adaptogenih učinkih. V nadaljevanju so predstavljene nekatere ključne koristi, povezane z Bacopa monnieri:

1. Izboljšanje kognitivnih sposobnosti

Bacopa monnieri se pogosto uporablja za podporo kognitivnih funkcij in izboljšanje spomina. Domnevajo, da ima nevroprotektivne lastnosti, ki lahko pomagajo preprečiti upad kognitivnih sposobnosti ter izboljšajo učenje in spomin.

2. Adaptogeni učinki

Bacopa velja za adaptogen, kar pomeni, da lahko pomaga telesu pri prilagajanju na stres in spodbuja splošno odpornost. Na živčni sistem lahko deluje pomirjujoče, zmanjšuje anksioznost in raven stresa.

Anksiolitične lastnosti (proti anksioznosti): Bacopa monnieri ima lahko anksiolitične učinke, ki pomagajo zmanjšati simptome tesnobe in spodbujajo občutek umirjenosti.

3. Antioksidativno delovanje

Bacopa vsebuje spojine z antioksidativnimi lastnostmi, ki pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu. To antioksidativno delovanje lahko prispeva k splošnemu zdravju in zaščiti pred oksidativnim stresom.

4. Nevroprotekcija

Bacopa monnieri je bila raziskana zaradi svojih potencialnih nevroprotektivnih učinkov. Pomaga lahko zaščititi živčne celice pred poškodbami in podpira splošno zdravje možganov.

5. Protivnetni učinki

Bacopa ima lahko protivnetne lastnosti, kar bi lahko bilo koristno pri stanjih, povezanih z vnetnimi procesi. Kronični vnetni procesi so povezani z različnimi zdravstvenimi težavami.

6. Pozornost in osredotočenost

Bacopa naj bi imela sposobnost izboljšanja pozornosti in osredotočenosti. Nekatere študije kažejo, da bi lahko pozitivno vplivala na trajno pozornost in hitrost kognitivnega procesiranja.

7. Potencialne koristi za ADHD

Bacopa monnieri je bila preučevana zaradi možnih koristi pri posameznikih z motnjo hiperaktivnosti s pomanjkanjem pozornosti (ADHD). Lahko pomaga izboljšati pozornost ter zmanjšati hiperaktivnost in impulzivnost.

8. Zdravje srca in ožilja

Nekatere raziskave kažejo, da ima Bacopa monnieri lahko pozitivne učinke na zdravje srca in ožilja. Lahko pomaga uravnavati krvni tlak in ima kardioprotektivni učinek.

9. Zaviranje staranja

Zaradi antioksidativnih in nevroprotektivnih lastnosti se Bacopa včasih povezuje z možnimi učinki proti staranju, zlasti pri podpiranju zdravja možganov v starosti.

Uporaba

Vzemite 1 kapsulo) 1-krat do 2-krat na dan, najbolje ob obroku.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Izvleček celotne rastline Bacopa monnieri (Bacopa monnieri (L.) Wettst.), standardiziran na 50 % bakozidov, maltodekstrin, kapsula: hidroksipropilmetil celuloza.

1 kapsula vsebuje 250 mg bacope monnieri, kar zagotovi 125 mg bakozidov.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, oves, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X