Ginkgo biloba, splošno znan kot ginko, je pridobljen iz listov drevesa ginko.

V tradicionalni medicini ga uporabljajo že stoletja, sodobne raziskave pa so raziskale njegove morebitne koristi za zdravje. V nadaljevanju si preberite nekatere domnevne koristi ginka:

  1. Spodbuja kognitivne funkcije: Ginko se pogosto uporablja za podporo kognitivnih funkcij in spomina. Nekatere študije kažejo, da ima ginko lahko nevroprotektivne učinke, izboljša pretok krvi v možgane in izboljša kognitivne sposobnosti, zlasti pri starostnem upadu kognitivnih sposobnosti.
  2. Antioksidativne lastnosti: Ginko vsebuje flavonoide in terpenoide, ki delujejo kot antioksidanti. Antioksidanti pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu, zmanjšujejo oksidativni stres in vnetne procese.
  3. Krvni obtok: Ginko izboljša krvni obtok, saj širi krvne žile in zmanjšuje združevanje trombocitov. To lahko koristi zdravju srca in ožilja ter boleznim, povezanim s slabim pretokom krvi.
  4. Zdravje vida: Ginko lahko pozitivno vpliva na vid in zdravje oči. Pogosto se uporablja za lajšanje simptomov starostne degeneracije rumene pege (AMD) in glavkoma, saj izboljšuje pretok krvi v oči.
  5. Tinitus (zvonjenje v ušesih): Nekatere študije kažejo, da je ginko lahko učinkovit pri zmanjševanju simptomov tinitusa, kot je zvonjenje v ušesih. Mehanizmi niso povsem pojasnjeni, vendar bi lahko imeli pomembno vlogo boljši pretok krvi in antioksidativni učinki.
  6. Anksioznost in izboljšanje razpoloženja: Ginko so preučevali zaradi njegovih potencialnih anksiolitičnih učinkov, ki zmanjšujejo tesnobo; in učinkov, ki izboljšujejo razpoloženje. Prispeva lahko k zmanjševanju stresa in boljšemu čustvenemu počutju.
  7. Lajšanje glavobola in migrene: Ginko lahko pomaga lajšati glavobole in migrene, morda z izboljšanjem krvnega obtoka in zmanjšanjem vnetja. Vendar se lahko odzivi posameznikov razlikujejo.
  8. Bolezen perifernih arterij (PAD): Ginko se lahko uporablja za obvladovanje simptomov periferne arterijske bolezni, za katero je značilen zmanjšan pretok krvi v okončine. Lahko izboljša razdaljo hoje in zmanjša bolečine, povezane s PAD.
  9. Protivnetni učinki: Ginko ima protivnetne lastnosti, ki lahko prispevajo k njegovim splošnim koristim za zdravje. Kronični vnetni procesi so povezani z različnimi zdravstvenimi težavami.
  10. Podpora astme: Nekatere študije kažejo, da ima ginko lahko bronhodilatatorne učinke, kar je lahko koristno za posameznike z astmo, saj izboljša pretok zraka v pljučih.

 

Be the first to review “OstroVit Ginko Biloba VEGE, 120 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!