Gobe ljudje uživajo že več kot 3000 let, najstarejši dokumentirani dokazi o tem pa izvirajo iz Kitajske. Na Kitajskem gobe niso cenjene le kot hrana, temveč tudi zaradi njihove uporabe v tradicionalni medicini.

Naš kompleks gob vsebuje sinergijsko mešanico petih ekološko pridelanih in široko raziskanih gob: Reishi, Maitake, Shiitake, Cordyceps in Chaga.

Naše veganom prijazne kapsule lahko pogoltnete cele ali pa jih potresete v hrano ali pijačo, kot so smoothiji in jogurti.

Kako vam lahko koristijo medicinske gobe?

Gobe, kot so reishi, shiitake in maitake, imajo različne koristi za zdravje. Na kratko nekaj ključnih koristi:

 1. Podpora imunskega sistema: Medicinske gobe vsebujejo spojine, ki lahko okrepijo delovanje imunskega sistema in tako spodbujajo splošno imunsko zdravje.
 2. Adaptogeno delovanje: Številne medicinske gobe so adaptogeni, ki pomagajo telesu pri prilagajanju na stres in spodbujajo ravnovesje različnih fizioloških funkcij.
 3. Antioksidativna zaščita: Medicinske gobe, bogate z antioksidanti, pomagajo v boju proti oksidativnemu stresu in ščitijo celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.
 4. Protivnetni učinki: Nekatere gobje spojine imajo protivnetne lastnosti in prispevajo k obvladovanju vnetnih stanj v telesu.
 5. Zdravje srca: Medicinske gobe lahko ugodno vplivajo na srce in ožilje, vključno z možnostjo zniževanja ravni holesterola in podpiranja zdravja srca.
 6. Podpora kognitivnih funkcij: Nekatere gobe so preučevane zaradi svojih nevroprotektivnih učinkov, kar lahko koristi kognitivnim funkcijam in podpira zdravje možganov.
 7. Energija in vitalnost: Medicinske gobe, kot je Cordyceps, so znane po tem, da lahko povečajo raven energije, vzdržljivost in športno zmogljivost.
 8. Uravnavanje sladkorja v krvi: Nekatere gobe lahko pomagajo uravnavati raven sladkorja v krvi, zato so lahko koristne za osebe s sladkorno boleznijo ali tiste, ki jim grozi.
 9. Protirakave lastnosti: Raziskave kažejo, da imajo lahko nekatere medicinske gobe protirakave lastnosti, zavirajo rast rakavih celic in podpirajo zdravljenje raka.
 10. Zdravje prebavil: Medicinske gobe lahko prispevajo k zdravju prebave, saj spodbujajo rast koristnih črevesnih bakterij in podpirajo zdrav črevesni mikrobiom.
 11. Podpora sklepov in kosti: Nekatere gobe, kot npr. maitake, imajo lahko lastnosti, ki koristijo zdravju sklepov in gostoti kosti.
 12. Lajšanje alergij: Pri nekaterih gobah, vključno z reishi, so preučevali njihov potencial za lajšanje simptomov alergije in modulacijo imunskih odzivov.

 

Primerno za vegetarijance in vegane.

Be the first to review “Natures Aid mešanica gob Shiitake, Reishi, Maitake, Chaga in Cordyceps, 60 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!