Inozitol je organska kemična spojina iz skupine sladkorjev, ki jo imenujejo tudi “vitamin B8”.

Inozitol je oblika sladkorja, ki ga človeško telo v majhni količino proizvaja samo za zagotavljanje strukture celic. Najdemo ga tudi v nekaterih živilih, vključno z mesom, sadjem, koruzo, fižolom, žiti in stročnicami. Tipična zahodna prehrana vsebuje le okoli 1 gram inozitola na dan, raziskave pa kažejo, da ima lahko uživanje inozitola v obliki prehranskega dopolnila številne koristi za zdravje.

Kako vam lahko koristi?

Struktura celične membrane

Inozitol je ključna sestavina celičnih membran, kjer pomaga ohranjati njihovo celovitost in strukturo. Še posebej veliko ga je v možganih in živčnih celicah.

Delovanje nevrotransmitorjev

Inozitol sodeluje pri delovanju nevrotransmitorjev, kot je serotonin, ki ima pomembno vlogo pri uravnavanju razpoloženja in spanja. Študije kažejo, da bi lahko dodajanje inozitola koristilo pri stanjih, kot sta anksioznost in depresija. Z vplivom na delovanje nevrotransmiterjev inozitol vpliva na vzorce spanja.

Sindrom policističnih jajčnikov (PCOS)

Inozitol je obetaven pri obvladovanju simptomov, povezanih s sindromom policističnih jajčnikov, kot so izboljšanje občutljivosti na inzulin, uravnavanje menstrualnih ciklov in podpora delovanju jajčnikov.

Občutljivost na inzulin

Inozitol lahko pozitivno vpliva na inzulinsko občutljivost in presnovo glukoze, kar je lahko koristno za posameznike z boleznimi, povezanimi z odpornostjo na inzulin, kot je sladkorna bolezen tipa 2.

Zdravje jeter

Inozitol so preučevali zaradi njegove morebitne vloge pri spodbujanju zdravja jeter. Nekatere raziskave kažejo, da lahko pomaga pri preprečevanju in obvladovanju bolezni zamaščenih jeter.

Zmanjševanje stresa in tesnobe

Inozitol so preučevali zaradi njegove potencialne vloge pri zmanjševanju stresa in anksioznosti. Ker lahko stres in tesnoba ovirata spanje, je mogoče, da bi lahko dodatek inozitola posredno prispeval k boljšemu spancu s spodbujanjem sproščenosti.

Nespečnost in motnje spanja

Nekatere študije kažejo, da je dodajanje inozitola lahko koristno za posameznike z nespečnostjo ali nekaterimi motnjami spanja. Pomaga lahko izboljšati kakovost spanja in skrajšati čas, ki je potreben, da zaspimo.

Proizvodnja melatonina

Inozitol ima lahko vlogo pri nastajanju melatonina. Melatonin je hormon, ki uravnava cikel spanja in budnosti, spremembe ravni melatonina pa lahko vplivajo na vzorce spanja. S pozitivnim vplivom na proizvodnjo melatonina lahko inozitol prispeva k boljšemu spancu.

Najboljši rezultat za spanje se doseže v kombinaciji z magnezijem, L-teaninom in glicinom, ki imajo vsi izjemno ugoden vpliv na spanje.

Uporaba

Zmešajte 1000 mg (1 prepolno merico) v 100 do 150 ml vode ali soka. Uporabite merico, ki je priložena v embalaži (1 ml). Zaužijte enkrat na dan.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Mioinozitol.

1 odmerek zagotovi 1000 mg inozitola.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, oves, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X