Afriški mango, znan tudi kot Irvingia gabonensis, je sadež, ki izvira iz zahodne in srednje Afrike. Semena afriškega manga se pogosto uporabljajo zaradi potencialnih koristi za vitkost.

Možne koristi afriškega manga

 1. Uravnavanje telesne teže: Afriški mango je postal priljubljen kot možno dopolnilo za uravnavanje telesne teže. Nekatere študije kažejo, da lahko pomaga zmanjšati telesno težo, telesno maščobo in obseg pasu. Deluje tako, da vpliva na raven adiponektina, hormona, ki sodeluje pri presnovi maščob.
 2. Zaviranje apetita: Afriški mango se pogosto promovira zaradi svojih učinkov na zmanjševanje apetita. Morda pomaga uravnavati hormone, ki so povezani z lakoto in sitostjo, kar lahko zmanjša skupni vnos hrane.
 3. Spodbujanje presnove: Po nekaterih raziskavah lahko afriški mango pozitivno vpliva na presnovne parametre, vključno z ravnjo glukoze v krvi in lipidnim profilom. Prispeva lahko k boljši občutljivosti na inzulin in presnovi lipidov.
 4. Ravni holesterola: Afriški mango naj bi imel potencialno pozitivne učinke na raven holesterola. Lahko pomaga pri zniževanju ravni skupnega holesterola, holesterola LDL (pogosto imenovanega “slab” holesterol) in trigliceridov.
 5. Uravnavanje krvnega tlaka: Obstajajo omejeni dokazi, ki kažejo, da ima afriški mango lahko pozitiven vpliv na krvni tlak. Lahko pomaga pri zniževanju sistoličnega in diastoličnega krvnega tlaka.
 6. Protivnetne lastnosti: Afriški mango vsebuje spojine s potencialnimi protivnetnimi učinki. Kronični vnetni procesi so povezani z različnimi zdravstvenimi težavami, zmanjšanje vnetij pa lahko prispeva k splošnemu dobremu počutju.
 7. Antioksidativni učinki: Semena afriškega manga vsebujejo antioksidante, ki lahko pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu. Antioksidanti so bistveni za zmanjšanje oksidativnega stresa in zaščito celic pred poškodbami.
 8. Zdravje prebavil: V semenih afriškega manga so prisotne vlaknine, ki so znane po svojih pozitivnih učinkih na zdravje prebavil. Pomagajo pri rednem odvajanju in prispevajo k zdravemu črevesju.
 9. Podpora pri presnovnem sindromu: Po nekaterih študijah naj bi afriški mango koristil posameznikom s presnovnim sindromom, skupkom bolezni, ki povečujejo tveganje za bolezni srca, sladkorno bolezen in možgansko kap.

Idelano prehransko dopolnilo za vse, ki:

 • ste na shujševalni prehrani;
 • se (pre)pogosto počutite lačne;
 • neprestano potrebujete prigrizke;
 • imate težave s počasnim metabolizmom;
 • imate povišan holesterol in trigliceride v krvi.

Be the first to review “OstroVit Afriški mango VEGE, 60 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!