Ozaveščenost o pomembnosti uravnoteženega delovanja imunskega sistema je vse višja. Brezhibno delovanje imunskega sistema je pomembno tako za vzdrževanje zdravja, kot tudi za preprečevanje bolezni, blažitev simptomov kroničnih zdravstvenih težav in okrevanje po bolezni.

Immuno Attack združuje kombinacijo esencialnih hranil, vitamina C, vitamina D3, kvercetina in cinka, ki jih telo vsakodnevno potrebuje za optimalno delovanje imunskega sistema, a jih težko dobi v zadostni količini iz običajne prehrane. Prednost kombinacije je predvsem v sinergijskem delovanju vseh treh učinkovin, ki nudi imunskemu sistemu boljšo podporo, kot če bi jih uživali posamično.

Kvercetin je rastlinski flavonol iz skupine flavonoidov polifenolov. Najdemo ga v številnih sadju, zelenjavi, listih, semenih in zrnih; kapre, rdeča čebula in ohrovt so običajna živila, ki vsebujejo znatne količine. Ima grenak okus in se uporablja kot sestavina v prehranskih dopolnilih, pijačah in živilih.

Kvercetin je pridobljen iz cvetov Japonske sofore (Sophora japonica). To je veliko listopadno drevo z značilnimi belimi cvetovi, ki je zaradi naravno prisotnega kvercetina eno od 50 osnovnih zelišč v kitajski tradiciji. Je nepogrešljiv naravni rastlinski polifenol in je v zadnjem času vse bolj prepoznan, povpraševanje po prehranskih dopolnilih s kvercetinom pa se povečuje, so naši strokovnjaki v Immuno Atack dodali najmočnejši 98% ekstrakt, ki obstaja na slovenskem tržišču in na svetu!

Za optimalno delovanje je kvercetin obogaten z vitaminom C, ki je nepogrešljiv za delovanje človeškega organizma.
*Vitamin C ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom, ki ga povzročajo različni dejavniki, na primer onesnaženo okolje, hiter življenjski slog, telesna dejavnost, neuravnotežena prehrana …, katerim se je v današnjem času težko izogniti.

Poleg tega vitamin C prispeva k:

~ delovanju imunskega sistema,
~ sproščanju energije pri presnovi,
~ delovanju živčnega sistema,
~ normalnemu psihološkemu delovanju,
~ zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin D3 je še en izmed nujno potrebnih vitaminov za dobro delujoč imunski sistem, ki nam ni na voljo vsakodnevno. Vitamin D v največji meri dobimo z rednim izpostavljanjem sončnim žarkom v poletnem obdobju. Telo ga je sposobno shranjevati, a njegove zaloge običajno že z jesenjo pričnejo upadati. Pomanjkanje vitamina D vodi v oslabljen imunski sistem, najpogosteje se pokaže v obliki težav z respiratornim sistemom.

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da vitamin D:

~ prispeva k delovanju imunskega sistema.
~ prispeva k ohranjanju zdravih kosti.
~ prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja.
~ prispeva k normalni ravni kalcija v krvi.
~ prispeva k delovanju mišic.
~ prispeva k ohranjanju zdravih zob.


Cink
 je drugi najpomembnejši element v sledeh v telesu, ki sodeluje v preko 300 encimskih procesih in je izjemnega pomena tudi za samo delovanje imunskega sistema. Telo ga ne zna shranjevati, zato je pomemben vsakodneven vnos. Za pomanjkanjem cinka trpijo predvsem starejši, kadilci in tisti, ki redno uživajo alkohol. Dodatno pozornost na primeren dnevni vnos bi morali polagati še predvsem vegani in vegetarijanci, telesno aktivni ljudje in nosečnice.

Evropska agencija za varnost hrane (EFSA) navaja, da cink:

~ prispeva k ohranjanju zdravih kosti;
~ ima vlogo pri delovanju imunskega sistema;
~ ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom;
~ ima vlogo pri sintezi DNK;
~ ima vlogo pri kognitivnih funkcijah;
~ prispeva k ohranjanju zdravih las;
~ prispeva k ohranjanju zdravih nohtov;
~ prispeva k ohranjanju zdrave kože.

Zakaj izbrati Immuno Attack v kapsulah blagovne znamke Unik:

~ formula 4 v 1;
~ vsebujejo najmočnejši 98% ekstrakt kvercetina rastlinskega izvora;
~ formula je obogatena z vitaminom C, cinkom in vitaminom D3;
~ v formuli izključno naravni viri, brez sintetično pridobljenih vitaminov in mineralov;
~ primerno za vegane;
~ kapsule so veganske, narejene iz hidroksipropilmetil celuloze.

Uglasite imunski sistem, da bo lahko poskrbel za vaše zdravje!

Uporaba

Dve kapsuli na dan (2×1); pri zajtrku in pri večerji, s kozarcem vode.

Sestava

Izvleček plodov šipka (Rosa canina) standardiziran na vsaj 70%, maltodekstrin, kapsula (hidroksipropil metil celuloza), cinkov glukonat, izvleček cvetov japonske sofore (Sophora japonica) standardiziran na vsaj 98% kvercentina, vitamin D3 (holekaciferol iz lišaja Cladonia rangiferina), sredstvi proti sprijemanju (magnezijev stearat in silicijev dioksid).

Priporočen dnevni odmerek (1 merica) vsebuje:

~ Izvleček plodov šipka (Rosa canina) – 500 mg (od tega vitamin C najmanj – 350 mg
~ Cink (v glukonatu) – 15 mg
~ Kvercentin (v izvlečku japonske sofore) – 10 mg
~ Vitamin D3 – 50 µg

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Slovenija

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X