Otroci se rodijo z železom, shranjenim v svojih telesih, a določeno količino je potrebno dodajati, še zlasti med 7. in 12. mesecem starosti. Otroci, ki so dojeni ali ne prejemajo z železom obogatene nadomestne formule, so v nevarnosti, da imajo prenizko železo. Podobno velja za otroke, ki uživajo pretežno rastlinsko hrano.

Železo je nujno potrebno za normalno tvorbo rdečih krvih celic in hemoglobina. Prav tako je zelo pomembno za normalen razvoj možganov oz. kognitivnih sposobnosti, skrbi pa tudi za optimalno produkcijo energije.

Kako lahko Železo pomaga vašemu otroku?

Mini kapljice Železo zagotavljajo 10 mg železa v dnevnem odmerku, poleg tega pa tudi vitamin B12, folno kislino in vitamin C.

Vitamin B12 in folna kislina prav tako omogočata normalno nastajanje rdečih krvničk ter zmanjšujeta utrujenost in izčrpanost in tako pomagata železu. Vitamin C je dodan za podporo optimalni absorpciji železa.

Mini kapljice Železo nimajo arome, zato jih lahko dodate kamorkoli. Prav tako ne vsebujejo sladkorja, umetnih barvil in umetnih arom.

Primerno za vegetarijance in vegane.

Ne vsebuje: gensko spremenjenih snovi, umetnih barvil, umetnih arom, mlečnih snovi, glutena, kvasa, pšenice, laktoze, oreščkov, soli, soje, škroba in sladil.

Be the first to review “Natures Aid železo kapljice za otroke 10 mg, 50 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!