Maca VEGE je prehransko dopolnilo, primerno za vegane, ki vsebuje ekstrakt korenine mace. Namenjeno je vsem, ki živijo aktivno življenje in so podvrženi večjim fizičnim in/ali psihičnim oz. mentalnim naporom. Redna uporaba mace, imenovane tudi perujski ginseng, ki sicer sodi med t. i. “superhrano”, okrepi telo in duha, kar je potrdilo že nešteto študij.

Maca

Perujski ginseng ali maca je ime za zgodovinsko rastlino, ki so jo uporabljali že perujski Indijanci. Živeč v Andih so potrebovali snovi, ki so jih krepile in jim omogočale preživetje v težkih klimatskih razmerah. Maca ali po latinsko Lepidium meyenii poveča nivo energije, vzdržljivosti, zmanjša utrujenost in izčrpanost in celo blaži menstrualne bolečine.

Dandanes jo mnogi uporabljajo za dvig libida, moči, energije in izboljšanje spomina. Ker je adaptogen, krepi tudi odpornost, sploh v stresnih situacijah. Blaži tudi tesnobno in depresivno počutje, sploh v kombinaciji z omega-3 in vitaminom D, katerih pomanjkanje lahko povzroči slabše psihično počutje.

Koristi mace

  1. Hormonsko ravnovesje: Maca se pogosto uporablja za vzdrževanje hormonskega ravnovesja, zlasti pri ženskah. Pomaga lahko ublažiti simptome menstrualnih težav, menopavze in hormonskega neravnovesja.
  2. Energija in vzdržljivost: Maca naj bi povečala raven energije in vzdržljivosti. Športniki jo včasih uporabljajo za izboljšanje vzdržljivosti in telesne zmogljivosti.
  3. Libido in spolne funkcije: Maca slovi kot naravni afrodiziak. Nekatere študije kažejo, da lahko pomaga izboljšati spolno željo in delovanje tako pri moških kot pri ženskah.
  4. Razpoloženje in dobro duševno počutje: Maca naj bi imela adaptogene lastnosti, ki telesu pomagajo pri prilagajanju na stres. Prispeva lahko k boljšemu razpoloženju, manjši tesnobi in boljšemu počutju.
  5. Kognitivne funkcije: Nekatere raziskave kažejo, da ima maca lahko kognitivne učinke, kar lahko izboljša spomin in učne sposobnosti.
  6. Antioksidativne lastnosti: Maca vsebuje antioksidante, ki pomagajo nevtralizirati proste radikale, kar lahko koristi splošnemu zdravju in zmanjšuje oksidativni stres.
  7. Zdravje kosti: Maca je dober vir nekaterih mineralov, kot sta kalcij in kalij, ki sta bistvena za zdravje kosti.
  8. Zdravje prostate: Nekatere študije kažejo, da ima lahko maca pozitivne učinke na zdravje prostate, kar lahko zmanjša tveganje za težave, povezane s prostato, pri moških.
Be the first to review “OstroVit Maca VEGE, 60 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!