Obstaja približno 11 različnih vrst ginsenga. Korejski ginseng ali Panax je bil odkrit v Vietnamu in je najpogosteje proučevani ginseng, ki je na voljo. Skozi stoletja so Panax Ginseng uporabljali v tradicionalni kitajski medicini, zdaj pa se kot prehransko dopolnilo prodaja v več kot 35 državah.

V podjetju Natures Aid naše strokovno izdelano dopolnilo s korejskim ginsengom vsebuje 40 mg izvlečka korejskega ginsenga, kar pomeni, da je vsak odmerek priročen in brezskrbno enakovreden zaužitju 600 mg posušenega korejskega ginsenga v prahu.

Naravno prehransko dopolnilo je primerno za vse, ki se soočajo s prekomernimi fizičnimi in psihičnimi obremenitvami.

Kako vam lahko koristi korejski ginseng?

Korejski ginseng, znan tudi kot Panax ginseng ali azijski ginseng, je priljubljeno adaptogeno zelišče, ki se že stoletja uporablja v tradicionalni medicini. V nadaljevanju so predstavljene nekatere potencialne koristi, povezane s korejskim ginsengom:

 1. Adaptogene lastnosti: Korejski ginseng velja za adaptogen, ki telesu pomaga pri prilagajanju na stres in spodbuja splošno odpornost. Naše telo in psiho naredi odpornejše na stres.
 2. Energija in vzdržljivost: Eden od znanih učinkov korejskega ginsenga je njegova sposobnost, da poveča raven energije in preprečuje utrujenost. Lahko izboljša telesno vzdržljivost.
 3. Motnje erekcije: Korejski ginseng so preučevali zaradi njegovega potenciala za izboljšanje spolnih funkcij, vključno z uporabo pri obvladovanju simptomov erektilne disfunkcije.
 4. Kognitivne funkcije: Korejski ginseng so preučevali zaradi njegovih potencialnih učinkov na kognitivne funkcije, vključno z izboljšanjem spomina, koncentracije in splošnega kognitivnega delovanja. Lahko podpira zdravje možganov.
 5. Podpora imunskega sistema: Korejski ginseng naj bi uravnaval imunski sistem ter pomagal uravnavati in podpirati njegovo delovanje. Lahko okrepi naravne obrambne mehanizme telesa.
 6. Zmanjševanje stresa: Adaptogene lastnosti korejskega ginsenga lahko pomagajo zmanjšati vpliv stresa na telo. Spodbuja lahko občutek miru in čustvenega blagostanja.
 7. Protivnetni učinki: Korejski ginseng ima po nekaterih študijah protivnetne lastnosti, kar je lahko koristno pri vnetnih stanjih.
 8. Antioksidativno delovanje: Korejski ginseng ima antioksidativne lastnosti, saj pomaga nevtralizirati proste radikale v telesu in ščiti celice pred oksidativnim stresom.
 9. Zdravje srca in ožilja: Raziskave kažejo, da ima korejski ginseng lahko pozitivne učinke na srce in ožilje, vključno s potencialnimi učinki na krvni tlak in raven holesterola. Prispeva lahko k zdravju srca.
 10. Obvladovanje sladkorne bolezni: Korejski ginseng so preučevali zaradi možnosti uravnavanja ravni sladkorja v krvi in izboljšanja občutljivosti na inzulin. Lahko je pomemben za posameznike s sladkorno boleznijo.
 11. Uravnavanje razpoloženja: Korejski ginseng lahko po nekaterih študijah vpliva na uravnavanje razpoloženja, kar lahko koristi posameznikom s simptomi depresije in anksioznosti.
 12. Protirakave lastnosti: V preliminarnih raziskavah so preučevali potencialne protirakave lastnosti korejskega ginsenga, zlasti njegovo sposobnost zaviranja rasti nekaterih rakavih celic.
Be the first to review “Natures Aid Korejski ginseng 600 mg, 90 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!