Ashwagandha je prehransko dopolnilo, ki vsebuje ekstrakt korenine rastline ašvaganda (Withania somnifera), poznane tudi pod imenom indijski ginseng. V Indiji in Ukrajini so jo uporabljali že od pradavnine zaradi njenih vsestranskih blagodejnih učinkov na telo in psiho. Predstavlja tudi izjemno pomemben del ajurvedske medicine.

Ashwagandha je adaptogeno zelišče, ki je dandanes nadvse dobrodošlo za blaženje negativnih vplivov stresa, ki ima uničujoč vpliv na adrenalne žleze. Stres namreč povzroči dvig kortizola, stresnega hormona, ki ima uničujoč vpliv na zdravje. Stres v vsakdanjem življenju je največja težava sodobnega načina življenja in Ashwagandha je idealna zaradi svojih blagodejnih vplivov.

OstroVit Ashwagandha je priporočljiva za vse, ki so športno aktivni ali pod stresom.

Glavne koristi ašvagande

Zmanjševanje stresa

Ašvaganda se uvršča med adaptogene, snovi, ki telesu pomagajo pri prilagajanju na stres. Zmanjša proizvodnjo stresnih hormonov, kot je kortizol, ter tako spodbuja občutek miru in sproščenosti.

Boljši spanec

Zelišče se tradicionalno uporablja za izboljšanje kakovosti spanja. Ima pomirjujoč učinek na živčni sistem in pomaga posameznikom z nespečnostjo ali motnjami spanja.

Izboljšanje kognitivne funkcije

Po nekaterih študijah ashwagandha ugodno vpliva na kognitivne funkcije, vključno z boljšim spominom, pozornostjo in obdelavo informacij. Ima tudi nevroprotektivne lastnosti.

Učinki proti tesnobi (anksioznosti)

Ashwagandha ima anksiolitične (proti-anksiozne) učinke. Raziskave kažejo, da lahko z modulacijo nevrotransmiterjev v možganih pomaga blažiti simptome anksioznih motenj.

Protivnetne lastnosti

Ašvaganda ima protivnetne lastnosti, kar bi lahko bilo koristno pri stanjih, ki vključujejo kronična vnetja. Vnetni procesi so povezani z različnimi zdravstvenimi težavami, vključno s kroničnimi boleznimi.

Podpora imunskega sistema

Zelišče ima lahko imunomodulatorne učinke, kar pomeni, da lahko pomaga uravnavati in podpirati imunski sistem. To lahko prispeva k splošnemu zdravju in odpornosti na bolezni.

Hormonsko ravnovesje

Ašvaganda lahko vpliva na raven hormonov, zlasti v povezavi s stresom. Pomaga uravnovesiti hormone in podpira reproduktivno zdravje pri moških in ženskah.

Zavira staranje

Po nekaterih raziskavah ima ašvaganda antioksidativne lastnosti, ki pomagajo nevtralizirati proste radikale in zmanjšati oksidativni stres. To bi lahko prispevalo k učinkovanju proti staranju na celični ravni.

Daje energijo in vitalnost

Ašvaganda naj bi pomagala izboljšati raven energije in vitalnosti. Preprečuje utrujenost in spodbuja splošno telesno počutje.

Uravnavanje sladkorja v krvi

Po nekaterih podatkih naj bi ašvaganda pomagala uravnavati raven sladkorja v krvi, zato je lahko koristna za posameznike s sladkorno boleznijo ali tiste, pri katerih obstaja tveganje za razvoj te bolezni.

Uporaba

Vzemite 1 odmerek (320 mg – 1 merica) dnevno z obrokom, popijte z vodo. Uporabite merico, ki je priložena v embalaži (0,5 ml).

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Izvleček korenine ašvagande (Withania somnifera (L.) Dunal), standardiziran na 7,2 % withanolidov, 1 % alkaloidov in 0,25 % withaferina A.

Lahko vsebuje sledove mleka (vključno z laktozo), soje, arašidov, sezama, glutena, zelene, gorčice, jajc, lupinarjev.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “OstroVit Ashwagandha ekstrakt v prahu, 100 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!