Drevo ginko je na Zemlji začelo rasti pred približno 190 milijoni let in se je od takrat prilagodilo okoljskim spremembam bolje kot katero koli drugo drevo iz tistega obdobja.

V kitajski kulturi je ginko spoštovan že več kot 5000 let, v zgodovini pa se velikokrat omenja njegova uporaba v tradicionalni medicini.

Naše veganom prijazne tablete Ginkgo Biloba izdelujejo naši notranji strokovnjaki iz najboljšega standardiziranega materiala, kar zagotavlja konsistenten izdelek z visoko učinkovitostjo vsake tablete. Vsaka tableta vsebuje 120 mg izvlečka ginka, kar ustreza 6000 mg posušenih listov ginka.

Kako vam lahko koristi ginko?

  1. Kognitivne funkcije: Ginkgo je odličen za podporo kognitivnih funkcij in spomina. Ima lahko nevroprotektivne učinke in izboljša pretok krvi v možganih, kar je lahko koristno pri stanjih, kot sta starostni kognitivni upad in Alzheimerjeva bolezen.
  2. Antioksidativne lastnosti: Ginko vsebuje antioksidativne spojine, kot so flavonoidi in terpenoidi, ki pomagajo ščititi celice pred oksidativnim stresom. Antioksidanti imajo vlogo pri zmanjševanju vnetij in preprečevanju poškodb celic.
  3. Izboljšanje krvnega obtoka: Ginko pospešuje pretok krvi in izboljšuje krvni obtok. Ta učinek lahko ugodno vpliva na stanja, povezana s slabo prekrvavitvijo, kot je intermitentna klavdikacija (vrsta bolečin v nogah).
  4. Zdravje vida: Nekatere študije kažejo, da bi ginko lahko pozitivno vplival na vid, saj izboljšuje pretok krvi v oči. Pogosto se priporoča posameznikom s starostno degeneracijo rumene pege ali glavkomom.
  5. Protivnetni učinki: Ginko ima protivnetne lastnosti, ki so lahko koristne pri vnetnih stanjih, kot sta artritis ali astma.
  6. Podpora anksioznosti in razpoloženja: Ginko ima lahko blage anksiolitične (anti-anksiozne) učinke in lahko prispeva k stabilizaciji razpoloženja. Uporablja kot naravna pomoč za posameznike, ki se soočajo z anksioznostjo ali depresijo.
  7. Obvladovanje astme: Nekatere raziskave kažejo, da ima ginko lahko bronhodilatatorne učinke, kar lahko pomaga posameznikom z astmo, saj izboljša pretok zraka.
  8. Simptomi menstruacije in PMS: Ginko so preučevali zaradi možnosti lajšanja simptomov, povezanih s predmenstrualnim sindromom (PMS), kot so nihanje razpoloženja in občutljivost dojk.
  9. Blaženje šumenja v ušesih: Ginko se včasih uporablja za lajšanje tinitusa (zvonjenja v ušesih). Čeprav so rezultati različni, nekatere študije kažejo, da ima lahko v nekaterih primerih pozitiven učinek.
  10. Bolezen perifernih arterij (PAD): Ginko so preučevali zaradi možnosti izboljšanja simptomov periferne arterijske bolezni, za katero je značilen zmanjšan pretok krvi v okončinah.

Be the first to review “Natures Aid Ginko 6000 mg, 90 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!