Gotu Kola je naravno prehransko dopolnilo, priporočljivo za vse, ki so športno aktivni, pod stresom ali imajo težave s spominom. Ima vsestransko blagodejno delovanje na telo in možgane. Stari Azijci so jo uporabljali že pred tisočletji za zdravljenje in lajšanje najrazličnejših težav.

O Gotu koli je bilo narejeno že veliko raziskav, ki si jih lahko ogledate tukaj.

Gotu kola, znanstveno znana kot Centella asiatica, je majhna zelnata rastlina, ki se že stoletja uporablja v tradicionalni medicini, zlasti v azijskih kulturah. Znana je pod različnimi imeni, med drugim Mandukaparni v ajurvedi in “pennywort” v nekaterih regijah.

Tekom zgodovine so jo uporabljali predvsem v naslednje namene:

  1. Kognitivne funkcije: Gotu kola naj bi imela tradicionalno lastnosti, ki izboljšujejo kognitivne funkcije. Nekatere študije kažejo, da lahko rastlina izboljša kognitivne funkcije in spomin. Povečala naj bi možganski krvni obtok in spodbujala antioksidativno delovanje v možganih.
  2. Celjenje ran: Gotu kola se tradicionalno uporablja za celjenje ran. Spodbuja nastajanje kolagena, beljakovine, ki ima ključno vlogo pri celjenju ran. Nekateri lokalni pripravki, ki vsebujejo izvleček gotukole, se uporabljajo za pospeševanje celjenja ureznin, opeklin in drugih poškodb kože.
  3. Protivnetno delovanje: V gotukoli najdemo spojine, kot so triterpenoidi, ki naj bi imele protivnetne lastnosti. Zato je potencialni kandidat za obvladovanje vnetnih stanj, čeprav je potrebnih več raziskav, da bi ugotovili njeno učinkovitost v tem pogledu.
  4. Antioksidativno delovanje: Gotu kola vsebuje različne antioksidante, ki lahko pomagajo zaščititi celice pred oksidativnim stresom. Antioksidanti so znani po tem, da lahko nevtralizirajo škodljive proste radikale, ki lahko prispevajo k staranju in različnim boleznim.
  5. Anksiolitično delovanje (proti tesnobi): Po nekaterih študijah naj bi gotu kola imela anksiolitične učinke, kar pomaga zmanjšati raven tesnobe in stresa. Domnevajo, da modulira nekatere nevrotransmiterje in spodbuja pomirjujoč učinek na živčni sistem.
  6. Vensko popuščanje in krvni obtok: Gotu kola lahko koristi posameznikom z venskim popuščanjem, pri katerem se kri težko vrača iz nog v srce. Izboljšuje cirkulacijo in zmanjšuje simptome, kot sta otekanje in občutek teže v nogah.
  7. Zdravje kože: Poleg celjenja ran se gotu kola pogosto uporablja v izdelkih za nego kože, saj spodbuja sintezo kolagena in izboljšuje elastičnost kože. Uporablja se lahko tudi za zdravljenje bolezni, kot sta luskavica in ekcem.
Be the first to review “OstroVit Gotu Kola VEGE 400 mg, 90 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Akcija -15 %: na izdelke za vaše najmlajše!

X