Naše visoko koncentrirano ribje olje je koncentrirana in prečiščena oblika esencialnih maščobnih kislin, zlasti EPA in DHA. DHA podpira vzdrževanje in normalno delovanje srca, pomaga pa tudi pri ohranjanju normalnega delovanja možganov in vida*.

Če ste noseči ali dojite, lahko s povečanim vnosom DHA prispevate k normalnemu razvoju možganov vašega otroka.

Vsak mehki gel Fish Oil 1200 mg vsebuje skupno 720 mg esencialnih maščobnih kislin omega-3, vključno s 388 mg EPA in 260 mg DHA (v obliki trigliceridov).

Naše supermočno ribje olje izvira iz majhnih mastnih rib, ki živijo v južnem Tihem oceanu, vključno z inčuni, sardinami in sardoni. Da bi zagotovili odstranitev onesnaževalcev, kot so težke kovine, PCB-ji in dioksini, je naše ribje olje podvrženo popolnemu postopku čiščenja.

*Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg DHK

 • EPK in DHK sta pomembni za normalno delovanje srca*
 • Dokosaheksanojska kislina (DHK): uživanje nosečnice in matere prispeva k normalnem razvoju možganov fetusa in dojenega otroka.**
 • Dokosaheksanojska kislina (DHK): uživanje nosečnice in matere prispeva k normalnem razvoju oči fetusa in dojenega otroka.**
 • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida ter pri delovanju možganov*.

* Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
**Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK

Kako vam lahko koristijo omega-3 maščobe?

 1. Zdravje srca: Maščobne kisline omega-3 so znane po svojih koristnih učinkih na srce in ožilje. Pomagajo zniževati raven trigliceridov v krvi, zmanjšujejo vnetne procese, zmanjšujejo strjevanje krvi in izboljšujejo delovanje arterij. Ti učinki prispevajo k manjšemu tveganju za bolezni srca in možgansko kap.
 2. Zdravje možganov in kognitivne funkcije: DHA, ena od maščobnih kislin omega-3, je pomembna sestavina možganov. Zadosten vnos omega-3, zlasti DHA, je povezan z boljšim kognitivnim delovanjem, spominom in zmanjšanim tveganjem za starostni kognitivni upad. Omega-3 lahko igrajo pomembno vlogo tudi pri razvoju možganov pri dojenčkih.
 3. Protivnetni učinki: Maščobne kisline omega-3 imajo protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetja v telesu. Kronična vnetja so povezana z različnimi boleznimi, vključno z boleznimi srca, artritisom in nekaterimi vrstami raka.
 4. Zdravje oči: DHA, sestavni del maščobnih kislin omega-3, se v visokih koncentracijah nahaja tudi v mrežnici. Uživanje zadostnih količin omega-3 lahko prispeva k ohranjanju zdravja oči in zmanjšanju tveganja za starostno degeneracijo rumene pege.
 5. Zdravje sklepov: Maščobne kisline omega-3 pomagajo zmanjšati simptome bolečin in togosti sklepov, zlasti pri boleznih, kot je revmatoidni artritis. Protivnetne lastnosti maščobnih kislin omega-3 lahko prispevajo k boljšemu zdravju sklepov.
 6. Razpoloženje in duševno zdravje: Nekatere študije kažejo, da lahko maščobne kisline omega-3 pozitivno vplivajo na razpoloženje in duševno zdravje. Zlasti EPA naj bi imela vlogo pri obvladovanju simptomov depresije in tesnobe.
 7. Zdravje kože: Maščobne kisline omega-3 prispevajo k zdravi koži, saj pomagajo ohranjati celovitost celičnih membran. Imajo tudi protivnetne učinke, ki ugodno vplivajo na različna kožna obolenja, kot sta ekcem in luskavica.
 8. Manjše tveganje za nekatere vrste raka: Omega-3 maščobne kisline so preučevali zaradi njihove morebitne vloge pri zmanjševanju tveganja za nastanek nekaterih vrst raka, kot sta rak dojk in debelega črevesa. K temu zaščitnemu učinku naj bi prispevali protivnetni in protiproliferacijski učinki omega-3.
 9. Izboljšan lipidni profil: Maščobne kisline omega-3 lahko pomagajo izboljšati lipidni profil s povečanjem ravni HDL (dobrega) holesterola in zmanjšanjem trigliceridov. To lahko prispeva k boljšemu splošnemu zdravju srca in ožilja.
 10. Nosečnost in razvoj dojenčka: Omega-3 maščobne kisline, zlasti DHA, so ključne za razvoj možganov in oči ploda med nosečnostjo. Ustrezen vnos omega-3 pri nosečnicah je povezan z boljšim kognitivnim razvojem možganov dojenčkov.
Be the first to review “Natures Aid Super močne Omega-3 1200 mg, 60 mehkih kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!