Laneno olje je odličen vegetarijanski vir maščob omega 3 in vsebuje veliko alfa linolenske kisline (ALA) in linolne kisline (LA), ki prispevata k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi; za te ugodne učinke je potreben vnos 2 g na dan.

Naše laneno olje vsebuje 1000 mg hladno stiskanega lanenega olja v vegetarijanski mehki gel kapsuli ter 500 mg ALA in 170 mg LA. Pri Natures Aid se zavedamo, kako občutljiva so ta naravna olja, zato so naša olja hladno stiskana in nikoli toplotno obdelana.

Hladno stiskanje zagotavlja, da se med predelavo ne uniči nobena od dragocenih sestavin olja, in je bistvenega pomena za ohranjanje celovitosti teh olj.

Kako vam lahko koristi laneno olje?

Laneno olje, pridobljeno iz lanenih semen, je bogat vir esencialnih maščobnih kislin, zlasti alfa-linolenske kisline (ALA), ki je maščobna kislina omega-3. V nadaljevanju je navedenih nekaj potencialnih koristi za zdravje, povezanih z lanenim oljem:

  1. Zdravje srca: V lanenem olju je veliko ALA, maščobne kisline omega-3, ki je povezana s koristnimi učinki na srce in ožilje. Redno uživanje lahko pomaga pri zniževanju krvnega tlaka, zniževanju ravni holesterola in izboljšanju splošnega zdravja srca.
  2. Protivnetni učinki: Maščobne kisline omega-3 v lanenem olju, zlasti ALA, delujejo protivnetno. To je lahko koristno za posameznike z vnetnimi obolenji, kot so artritis ali vnetne črevesne bolezni.
  3. Delovanje možganov: Maščobne kisline omega-3, vključno z ALA, so ključnega pomena za zdravje možganov in kognitivne funkcije. Laneno olje lahko podpira spomin, koncentracijo in splošne kognitivne sposobnosti.
  4. Zdravje kože: Laneno olje vsebuje esencialne maščobne kisline, ki prispevajo k zdravju kože. Pomaga zmanjšati suhost in luščenje ter spodbuja splošno vlaženje kože.
  5. Zdravje sklepov: Laneno olje ima protivnetne lastnosti, ki so lahko koristne za posameznike s sklepnimi obolenji, saj pomagajo zmanjšati bolečine in togost.
  6. Hormonsko ravnovesje: Laneno olje vsebuje lignane, fitoestrogene, ki lahko pomagajo uravnovesiti hormone v telesu. To je lahko še posebej koristno za ženske, pri katerih prihaja do hormonskih nihanj.
  7. Uravnavanje sladkorja v krvi: Po nekaterih študijah lahko laneno olje pomaga stabilizirati raven sladkorja v krvi, zato je lahko koristno za posameznike s sladkorno boleznijo ali tiste, pri katerih obstaja tveganje za nastanek sladkorne bolezni.
  8. Preprečevanje raka: Lignani v lanenem olju imajo antioksidativne lastnosti in imajo lahko zaščitne učinke pred nekaterimi vrstami raka, vključno z rakom dojk in prostate.
  9. Zdravje oči: Omega-3 maščobne kisline, vključno z ALA, so bistvene za zdravje oči. Laneno olje lahko prispeva k ohranjanju zdravega vida in zmanjšuje tveganje za starostno degeneracijo rumene pege.
  10. Uravnavanje holesterola: Redno uživanje lanenega olja lahko prispeva k uravnavanju ravni holesterola z zmanjšanjem holesterola LDL (“slabega” holesterola) in povečanjem holesterola HDL (“dobrega” holesterola).
Be the first to review “Natures Aid Laneno olje kapsule 1000 mg, 180 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!