Ubikinon Q10 VEGE je visokokakovostno prehransko dopolnilo, ki zagotavlja vir koencima Q10. Gre za veganski pripravek, ki je na voljo v obliki lahko pogoltnih kapsul in je namenjen ljudem, ki skrbijo za zdrav, mladosten in lep videz ter vsakodnevno prehrano dopolnjujejo s to dragoceno pomlajevalno snovjo.

Koencim Q10 je vitaminom podobna spojina, ki je topna v maščobi. Lahko je v reducirani obliki, ki se imenuje ubikinol, ali v oksidirani obliki, kot ubikinon. Snov je prisotna v mitohondrijih, kjer nastaja energija, največjo koncentracijo spojine pa lahko opazimo v celicah srčne mišice.

Koencim Q10 se lahko naravno tvori v človeškem telesu, vendar le v majhnih količinah, njegova raven v telesu pa se s starostjo močno zmanjšuje, zato jo je s staranjem dobro dodajati, če želimo kar se da vitalno starost, saj ima ključno vlogo pri proizvodnji celične energije in je močan antioksidant.

Ubikinon je mogoče najti v živalskih proizvodih, vključno z mesom, drobovino ali ribami, v manjših količinah pa tudi v rastlinskih sestavinah, kot so oreščki ali polnozrnati žitni izdelki. Koencim Q10 lahko telesu dovajamo tudi v obliki prehranskih dopolnil, ki jih odlikuje visoka vsebnost te spojine.

Kako vam lahko koristi?

1. Proizvodnja energije

Ubikinon je ključna sestavina elektronske transportne verige, ki je del procesa, s katerim celice proizvajajo energijo v obliki adenozin trifosfata (ATP). Višje ravni CoQ10 lahko povečajo proizvodnjo energije, kar je lahko še posebej koristno za tkiva z velikimi potrebami po energiji, kot so srce in mišice.

2. Antioksidativno delovanje

CoQ10 deluje kot antioksidant, ki pomaga nevtralizirati proste radikale in zmanjšati oksidativni stres. Ta lastnost lahko ščiti celice in tkiva pred poškodbami ter podpira splošno zdravje.

3. Zdravje srca

CoQ10 lahko podpira zdravje srca in ožilja, saj izboljšuje proizvodnjo energije v srčnih celicah, zmanjšuje oksidativni stres in pomaga vzdrževati zdravo raven holesterola. Nekatere študije kažejo, da lahko dopolnilo CoQ10 koristi ljudem z določenimi boleznimi srca, kot je srčno popuščanje.

4. Delovanje mišic in zmogljivost pri vadbi

Ker CoQ10 sodeluje pri proizvodnji energije, lahko izboljša telesno zmogljivost in zmanjša utrujenost med vadbo. Nekatere študije kažejo, da lahko pomaga tudi pri obnovi mišic in zmanjša poškodbe mišic, ki jih povzroči vadba.

5. Nevroprotekcija

Vloga CoQ10 pri proizvodnji energije in njegove antioksidativne lastnosti lahko prispevajo k nevroprotekciji. Nekatere raziskave kažejo, da bi lahko CoQ10 pozitivno vplival na nevrodegenerativna stanja, kot je Parkinsonova bolezen.

6. Zmanjšanje pogostosti migrene

Nekateri dokazi kažejo, da lahko dopolnilo CoQ10 pri nekaterih pomaga zmanjšati pogostost migren.

7. Podpora pri boleznih, povezanih s starostjo

Ko se ljudje starajo, se raven CoQ10 zmanjšuje. Dopolnjevanje lahko pripomore k zmanjšanju tega učinka in tako pomaga pri boleznih, povezanih s staranjem, kot so zmanjšana raven energije in nekatere kronične bolezni.

8. Izboljšanje zdravja kože

CoQ10 se nahaja v kožnih celicah, njegove antioksidativne lastnosti pa lahko pomagajo zaščititi kožo pred poškodbami zaradi UV-sevanja in drugih okoljskih dejavnikov. Nekateri izdelki za nego kože vsebujejo CoQ10 za bolj lepo in zdravo kožo.

Uporaba

Vzemite 1 kapsulo na dan.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Inulin, ubikinon (koencim Q10), kapsula hidroksipropilmetil celuloza.

1 kapsula zagotovi 100 mg koencima Q10.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, pšenico, jajca, zeleno, gorčico, rake.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “NOVO! OstroVit Ubikinon Q10 VEGE 100 mg, 100 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!