Glicin je izjemno prehransko dopolnilo, ki je sestavljen samo iz ene sestavine, to je L-glicina.

L-glicin je organska kemična spojina iz skupine endogenih aminokislin. Kljub temu da je strukturno najmanjša aminokislina (v stranski verigi ima le en vodikov atom), ima zelo pomembno vlogo pri delovanju našega telesa.

Je beljakovinska aminokislina, ki ustvarja beljakovinske strukture (npr. kolagen), deluje pa tudi kot nevrotransmiter v osrednjem živčnem sistemu. Glicin sodeluje pri nastajanju DNK, fosfolipidov in kolagena, pomemben vpliv pa ima tudi pri sproščanju ATP (adenozin trifosfata), ki vsebuje visokoenergijske vezi, potrebne za vse življenjske procese.

Glicin je neesencialna aminokislina, kar pomeni, da ga telo lahko proizvaja samo, a žal le v izjemno majhni količini, okoli 3 g. V telesu opravlja različne funkcije in sodeluje v več fizioloških procesih.

Kako vam lahko koristi Glicin?

  1. Nujen za proizvodnjo kolagena: Glicin je sestavni del kolagena, beljakovine, ki zagotavlja strukturo kože, kosti, kit in vezivnih tkiv. Uživanje glicina je nujno za naravno proizvodnjo kolagena v telesu.
  2. Protivnetni učinki: Glicin pomaga zmanjšati vnetne procese v telesu, ki so povezana z različnimi kroničnimi boleznimi.
  3. Boljša kakovost spanca: Glicin pozitivno vpliva na kakovost spanja. Vpliva na nevrotransmiterje, ki sodelujejo pri sproščanju in uravnavanju spanja ter sodeluje pri ohlajanju telesa.
  4. Nevrološko delovanje: Glicin deluje kot nevrotransmiter in sodeluje pri prenosu signalov v osrednjem živčevju. Na možgane deluje pomirjevalno, kar lahko prispeva k boljšemu razpoloženju in obvladovanju stresa.
  5. Podpora zdravju prebavil: Glicin je sestavni del žolčnih kislin, ki sodelujejo pri prebavi in absorpciji maščob. Prispeva lahko k splošnemu zdravju prebavil.
  6. Zdravje sklepov in kosti: Glicin je v visokih koncentracijah prisoten v kolagenu, ki je bistven za zdravje sklepov, kosti in hrustanca. Ima pomembno vlogo pri ohranjanju gibljivosti sklepov in trdnosti kosti.
  7. Antioksidativne lastnosti: Glicin ima antioksidativne učinke in pomaga nevtralizirati proste radikale v telesu. Antioksidanti so pomembni za zaščito celic pred oksidativnim stresom in poškodbami DNK.
  8. Uravnavanje sladkorja v krvi: Glicin lahko po nekaterih študijah pomaga izboljšati občutljivost na inzulin in uravnavati raven sladkorja v krvi. To je izjemno koristno za posameznike z odpornostjo na inzulin ali sladkorno boleznijo tipa 2.
  9. Celjenje ran: Glicin sodeluje pri sintezi DNK in RNK, ki sta ključnega pomena za replikacijo celic in obnovo tkiv ter tako prispeva k procesu celjenja ran.
  10. Uravnavanje razpoloženja: Zaradi svoje vloge pri delovanju nevrotransmiterjev glicin pozitivno vpliva na razpoloženje in duševno počutje. Preučevali so ga zaradi možnosti uporabe kot dopolnilne terapije pri nekaterih duševnih stanjih.
Be the first to review “OstroVit Glicin, 200 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Vikend akcija -20%: na vse izdelke v kategoriji Zdrave maščobe!

X