Resveratrol VEGE je prehransko dopolnilo, ki vsebuje ekstrakt korenine japonskega dresnika, standardiziran na 50 % trans-resveratrola. Japonski dresnik so stari Japonci uporabljali zaradi njegovih neverjetnih zdravilnih lastnosti, ki jih pripisujejo ravno visoki vsebnosti trans-resveratrola.

Resveratrol je sestavina, ki sodi v skupino antioksidantov polifenolov. V največji količini se nahaja v japonskem dresniku, rdečem grozdju in borovnicah. Ker je rdeče vino iz rdečega grozdja, znanstveniki “francoski paradoks” pripisujejo ravno resveratrolu.

Kako vam lahko koristi?

Resveratrol je naravna spojina, ki jo najdemo v nekaterih rastlinah, zlasti v koži rdečega grozdja, rdečem vinu, borovnicah in drugem jagodičevju. Zaradi svojih potencialnih koristi za zdravje je v središču raziskav.

1. Antioksidativne lastnosti

Resveratrol je znan po svojih antioksidativnih lastnostih, kar pomeni, da lahko pomaga nevtralizirati proste radikale v telesu. Prosti radikali so molekule, ki lahko povzročijo oksidativni stres in poškodujejo celice, kar prispeva k procesu staranja in različnim boleznim.

2. Zdravje srca

Resveratrol lahko ugodno vpliva na srce in ožilje. Z izboljšanjem pretoka krvi, zmanjšanjem vnetij in preprečevanjem oksidacije holesterola LDL, ki lahko prispeva k razvoju ateroskleroze (otrdelosti arterij), naj bi spodbujal zdravje srca.

3. Protivnetni učinki

Resveratrol so preučevali zaradi njegovih protivnetnih učinkov. Kronični vnetni procesi so povezani z različnimi boleznimi, vključno z boleznimi srca, rakom in nevrodegenerativnimi motnjami. Resveratrol lahko pomaga uravnavati vnetne procese.

4. Uravnavanje sladkorja v krvi

Po nekaterih raziskavah naj bi resveratrol vplival na izboljšanje občutljivosti na inzulin in uravnavanje ravni sladkorja v krvi. To bi lahko bilo koristno za posameznike z odpornostjo na inzulin ali sladkorno boleznijo tipa 2.

5. Preprečevanje raka

Trenutno potekajo raziskave o morebitnih protirakavih lastnostih resveratrola. Nekatere študije kažejo, da lahko zavira rast rakavih celic in preprečuje širjenje tumorjev.

6. Nevroprotektivni učinki

Resveratrol so preučevali zaradi njegovih potencialnih nevroprotektivnih učinkov. Morda pomaga zaščititi možgane pred oksidativnim stresom in vnetjem, kar lahko zmanjša tveganje za nevrodegenerativne bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.

7. Dolgoživost in zaviranje staranja

Resveratrol lahko podaljša življenjsko dobo in izboljša splošno zdravje, kar ga povezuje s potencialnimi učinki proti staranju.

8. Obvladovanje telesne teže

Obstaja nekaj dokazov, da resveratrol z vplivom na presnovne procese lahko prispeva k uravnavanju telesne teže. Lahko aktivira nekatere beljakovine, ki imajo vlogo pri ravnovesju energije in presnovi maščob.

Uporaba

Vzemite 1 kapsulo na dan.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Izvleček korenine japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum Siebold & Zucc.), standardiziran na 50 % trans-resveratrola, sestava premaza (sredstvo za povečanje prostornine: hidroksipropilmetilceluloza).

1 kapsula zagotovi 300 mg izvlečka korenine japonskega dresnika, od tega je 50 % resveratrola, kar zagotovi 150 mg resveratrola.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, oves, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X