Resveratrol VEGE je prehransko dopolnilo, ki vsebuje ekstrakt korenine japonskega dresnika, standardiziran na 50 % trans-resveratrola. Japonski dresnik so stari Japonci uporabljali zaradi njegovih neverjetnih zdravilnih lastnosti, ki jih pripisujejo ravno visoki vsebnosti trans-resveratrola.

Resveratrol je sestavina, ki sodi v skupino antioksidantov polifenolov. V največji količini se nahaja v japonskem dresniku, rdečem grozdju in borovnicah. Ker je rdeče vino iz rdečega grozdja, znanstveniki “francoski paradoks” pripisujejo ravno resveratrolu.

Možne koristi resveratrola

Resveratrol je naravna spojina, ki jo najdemo v nekaterih rastlinah, zlasti v koži rdečega grozdja, rdečem vinu, borovnicah in drugem jagodičevju. Zaradi svojih potencialnih koristi za zdravje je v središču raziskav. Raziskujejo predvsem naslednje:

  1. Antioksidativne lastnosti: Resveratrol je znan po svojih antioksidativnih lastnostih, kar pomeni, da lahko pomaga nevtralizirati proste radikale v telesu. Prosti radikali so molekule, ki lahko povzročijo oksidativni stres in poškodujejo celice, kar prispeva k procesu staranja in različnim boleznim.
  2. Zdravje srca: Resveratrol lahko ugodno vpliva na srce in ožilje. Z izboljšanjem pretoka krvi, zmanjšanjem vnetij in preprečevanjem oksidacije holesterola LDL, ki lahko prispeva k razvoju ateroskleroze (otrdelosti arterij), naj bi spodbujal zdravje srca.
  3. Protivnetni učinki: Resveratrol so preučevali zaradi njegovih protivnetnih učinkov. Kronični vnetni procesi so povezani z različnimi boleznimi, vključno z boleznimi srca, rakom in nevrodegenerativnimi motnjami. Resveratrol lahko pomaga uravnavati vnetne procese.
  4. Uravnavanje sladkorja v krvi: Po nekaterih raziskavah naj bi resveratrol vplival na izboljšanje občutljivosti na inzulin in uravnavanje ravni sladkorja v krvi. To bi lahko bilo koristno za posameznike z odpornostjo na inzulin ali sladkorno boleznijo tipa 2.
  5. Preprečevanje raka: Trenutno potekajo raziskave o morebitnih protirakavih lastnostih resveratrola. Nekatere študije kažejo, da lahko zavira rast rakavih celic in preprečuje širjenje tumorjev.
  6. Nevroprotektivni učinki: Resveratrol so preučevali zaradi njegovih potencialnih nevroprotektivnih učinkov. Morda pomaga zaščititi možgane pred oksidativnim stresom in vnetjem, kar lahko zmanjša tveganje za nevrodegenerativne bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen.
  7. Dolgoživost in zaviranje staranja: Resveratrol lahko podaljša življenjsko dobo in izboljša splošno zdravje, kar ga povezuje s potencialnimi učinki proti staranju.
  8. Obvladovanje telesne teže: Obstaja nekaj dokazov, da resveratrol z vplivom na presnovne procese lahko prispeva k uravnavanju telesne teže. Lahko aktivira nekatere beljakovine, ki imajo vlogo pri ravnovesju energije in presnovi maščob.
Uporaba

Vzemite 1 kapsulo na dan.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Izvleček korenine japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum Siebold & Zucc.), standardiziran na 50 % trans-resveratrola, sestava premaza (sredstvo za povečanje prostornine: hidroksipropilmetilceluloza).

1 kapsula zagotovi 300 mg izvlečka korenine japonskega dresnika, od tega je 50 % resveratrola, kar zagotovi 150 mg resveratrola.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, oves, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “OstroVit Resveratrol VEGE, 60 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!