Natures Aid Šipek je močna formula, ki v eni kapsuli zagotovi 750 mg posušenega šipka. Šipek so v tradicionalni medicini uporabljali že naši predniki. Najpogosteje se ga uživa kot čaj, močnejša in učinkovitejša formula pa so kapsule.

Obstaja več vrst šipka, ki imajo različne jakosti in učinke, Natures Aid Šipek vsebuje koncentrirani ekstrakt šipka Rosa Canina. Vsaka kapsula vsebuje 187,5mg koncentriranega ekstrakta šipka, kar je ekvivalentno 750 mg posušenega šipka.

Kako vam lahko koristi šipek?

Šipek, plod grma šipek, je bogat s hranilnimi snovmi in bioaktivnimi spojinami. Tukaj je nekaj potencialnih koristi, povezanih s šipkom:

  1. Bogat z antioksidanti: Šipek je močan vir antioksidantov, vključno z vitaminom C, flavonoidi in polifenoli. Ti antioksidanti pomagajo v boju proti oksidativnemu stresu in ščitijo celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.
  2. Podpora imunskega sistema: Visoka vsebnost vitamina C v šipku lahko prispeva k okrepitvi imunskega sistema. Ima ključno vlogo pri podpiranju obrambe telesa pred okužbami in boleznimi.
  3. Protivnetni učinki: Šipek ima protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetja v telesu. To je lahko koristno pri vnetnih stanjih, kot je artritis.
  4. Zdravje sklepov: Šipek so preučevali zaradi možnosti lajšanja simptomov osteoartritisa. Pomaga lahko zmanjšati bolečine, izboljšati delovanje sklepov in povečati gibljivost.
  5. Zdravje srca: Nekatere spojine v šipku, kot so polifenoli in flavonoidi, lahko prispevajo k zdravju srca in ožilja, saj pomagajo zniževati krvni tlak in raven holesterola.
  6. Uravnotežena raven sladkorja v krvi: Šipek lahko pozitivno vpliva na uravnavanje sladkorja v krvi, kar bi lahko bilo koristno za posameznike s sladkorno boleznijo ali tiste, pri katerih obstaja tveganje za nastanek sladkorne bolezni.
  7. Zdravje oči: Antioksidanti, zlasti vitamin C, v šipku lahko vplivajo na zdravje oči in zaščito pred starostno degeneracijo rumene pege.
  8. Preprečevanje raka: V nekaterih raziskavah so preučevali morebitne protirakave lastnosti šipka, zlasti njegovo sposobnost zaviranja rasti nekaterih rakavih celic.

 

Be the first to review “Natures Aid Šipek 750 mg, 120 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!