Močna formula 500 mg, žvečljive tablete, s šipkom in bioflavonoidi.

Kaj je vitamin C in zakaj ga potrebujemo?

Vitamin C prispeva k oz. je pomemben za:

 • delovanju imunskega sistema;
 • normalnemu delovanju imunskega sistema med intenzivno vadbo in po njej;
 • nastajanju kolagena za normalno delovanje krvnih žil;
 • nastajanju kolagena za normalno delovanje kosti;
 • nastajanju kolagena za normalno delovanje hrustanca;
 • nastajanju kolagena za normalno delovanje dlesni
 • nastajanju kolagena za normalno delovanje kože;
 • nastajanju kolagena za normalno delovanje zob;
 • sproščanje energije pri presnovi;
 • normalno delovanje živčnega sistema;
 • normalno psihološko delovanje;
 • zaščito celic pred oksidativnim stresom;
 • zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti;
 • obnovi reducirane oblike vitamina E;
 • povečuje absorpcijo železa.

Vitamin C je dobro znano in pomembno hranilo, ki lahko pripomore k podpori imunskega sistema. Vendar ima vitamin C tudi številne druge pomembne vloge pri ohranjanju vašega zdravja.

Vitamin C prispeva k normalni tvorbi kolagena, ki pomaga ohranjati zdravo kožo, kosti in hrustanec. Pomemben je tudi za normalno delovanje živčnega sistema in zdravo psihološko delovanje.

Da bi zagotovili zdravo raven vitamina C v telesu, je ključnega pomena uravnotežena prehrana; nekateri najbogatejši viri vitamina C so pomaranče, sladki krompir, paprika, ohrovt, cvetača in mango. Za tiste, ki jih skrbi, da njihova prehrana morda ne zadostuje, so lahko prehranska dopolnila preprost in priročen način za zagotovitev ustrezne ravni vitamina C.

Dodajanje vitamina C je koristno tudi za tiste, ki redno vadijo, saj lahko dodatnih 200 mg vitamina C na dan pomaga ohranjati normalno delovanje imunskega sistema med intenzivno telesno vadbo in po njej.

V podjetju Natures Aid so strokovnjaki za prehrano skrbno oblikovali naš vitamin C 500 mg za žvečenje tako, da telesu zagotavlja 500 mg vitamina C na tableto. Ta priročna oblika za žvečenje je idealna za tiste, ki težko pogoltnejo večje tablete. Te okusne žvečljive tablete so tudi veganske in ne vsebujejo dodanega sladkorja.

Priročne žvečljive tablete so oblikovane brez umetnih arom in barvil, namesto tega imajo svež in prijeten okus naravne pomaranče. Poleg tega ste lahko prepričani, da naše žvečljive tablete vitamina C ne vsebujejo GSO, mleka, glutena, soje in oreščkov.

Preprosto sesajte ali žvečite po 1 do 2 tableti vsak dan po potrebi in uživajte v enostavnem in prijetnem načinu dopolnjevanja vitamina C, ki na različne načine podpira vaše zdravje in dobro počutje.

Šipek lahko koristi za

 1. Bogat z vitaminom C: Šipek je odličen naravni vir vitamina C, močnega antioksidanta, ki podpira imunski sistem, pomaga pri tvorbi kolagena in prispeva k zdravju kože. Prav tako pomaga telesu absorbirati železo iz živil rastlinskega izvora.
 2. Antioksidativne lastnosti: Poleg vitamina C šipek vsebuje tudi druge antioksidante, kot so flavonoidi in karotenoidi. Antioksidanti pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu, kar lahko zmanjša oksidativni stres in vnetja.
 3. Zdravje sklepov: Nekatere študije kažejo, da imajo lahko dodatki s šipkom protivnetne učinke in so koristni za posameznike z osteoartritisom. Šipek lahko pomaga zmanjšati bolečine, izboljša delovanje sklepov in upočasni napredovanje bolezni.
 4. Zdravje kože: Antioksidanti v šipku, vključno z vitaminom C, lahko koristijo koži, saj jo ščitijo pred oksidativnimi poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. To lahko prispeva k bolj zdravi polti in je koristno pri stanjih, kot so poškodbe zaradi sonca.
 5. Zdravje srca in ožilja: Antioksidanti v šipku lahko pozitivno vplivajo na zdravje srca in ožilja, saj zmanjšujejo vnetja in podpirajo delovanje krvnih žil. Prispeva lahko k splošnemu zdravju srca.
 6. Podpora imunskega sistema: Vitamin C je znan po svoji vlogi pri podpori imunskega sistema. Redno uživanje šipka lahko pomaga okrepiti obrambo telesa pred okužbami in boleznimi.
 7. Zaviranje staranja: Antioksidanti in vitamin C v šipku lahko delujejo proti staranju, saj ščitijo celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. To lahko prispeva k ohranjanju splošnega zdravja med staranjem.
 8. Zdravje dihal: Šipek se tradicionalno uporablja za podporo zdravja dihal. Vitamin C lahko pomaga zmanjšati simptome okužb dihal, protivnetne lastnosti pa so lahko koristne pri boleznih, kot je astma.
 9. Možnost preprečevanja raka: Nekatere študije kažejo, da bi lahko antioksidanti v šipku z nevtralizacijo prostih radikalov in zmanjšanjem vnetja zaščitili pred nekaterimi vrstami raka. Vendar pa je potrebnih še več raziskav, da bi ugotovili jasne povezave.

Kako lahko koristijo citrus bioflavonoidi?

Bioflavonoidi citrusov so skupina spojin, ki jih najdemo v agrumih, kot so pomaranče, limone, grenivke in limete. Ti bioflavonoidi imajo različne lastnosti, ki spodbujajo zdravje, in pogosto delujejo sinergistično z vitaminom C, ki ga je v agrumih veliko. V nadaljevanju je navedenih nekaj potencialnih koristi, povezanih z bioflavonoidi citrusov:

 1. Antioksidativno delovanje: Bioflavonoidi citrusov so močni antioksidanti. Pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu ter ščitijo celice in tkiva pred oksidativnimi poškodbami.
 2. Izboljšana absorpcija vitamina C: Bioflavonoidi citrusov lahko izboljšajo absorpcijo vitamina C, ki ga je veliko v agrumih. Skupaj delujejo sinergistično in podpirajo imunski sistem, tvorbo kolagena in splošno antioksidativno obrambo.
 3. Zdravje srca in ožilja: Nekatere študije kažejo, da bioflavonoidi iz citrusov lahko ugodno vplivajo na srce in ožilje. Morda pomagajo izboljšati delovanje krvnih žil, zmanjšati vnetja in znižati krvni tlak ter tako prispevajo k zdravju srca.
 4. Protivnetni učinki: Bioflavonoidi citrusov imajo protivnetne lastnosti, kar je lahko koristno pri boleznih, povezanih s kroničnimi vnetnimi procesi, kot so artritis in bolezni srca in ožilja.
 5. Podpora imunskega sistema: Bioflavonoidi iz citrusov lahko uravnavajo imunski sistem in krepijo njegovo delovanje. Prispevajo k zdravemu imunskemu odzivu, ki je pomemben za preprečevanje okužb in podporo splošnemu dobremu počutju.
 6. Zdravje kože: Bioflavonoidi iz citrusov lahko prispevajo k zdravju kože. Sodelujejo pri sintezi kolagena, pomagajo ohranjati elastičnost kože in spodbujajo zdravo polt.
 7. Možnost preprečevanja raka: Bioflavonoidi iz citrusov naj bi po nekaterih raziskavah imeli protirakave lastnosti. Lahko pomagajo zavirati rast rakavih celic in zmanjšujejo tveganje za nastanek nekaterih vrst raka. Vendar pa je potrebnih še več raziskav, da bi ugotovili jasne povezave.
 8. Izboljšano delovanje kapilar: Bioflavonoidi iz citrusov lahko pomagajo okrepiti kapilare in krvne žile, kar lahko zmanjša tveganje za bolezni, povezane s slabim stanjem žil, kot so krčne žile.

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X