OstroVit Astaksantin Forte je visokokakovostno prehransko dopolnilo, ki vsebuje naravni izvleček astaksantina. Gre za pripravek v obliki kapsul, ki se lahko pogoltnejo in so namenjene ljudem, ki so izpostavljeni škodljivim okoljskim dejavnikom ter želijo svojo vsakodnevno prehrano dopolniti z dragocenimi spojinami.

Astaksantin je naravna spojina iz družine karotenoidov iz razreda ksantofilov, ki jo pridobivajo predvsem iz morskih alg (Haematococcus Pluvialis). Njegova posebnost je, da se kot pigment pojavlja v večini vodnih organizmov in jim daje naravno rdečo barvo (losos, kril, morski sadeži itd.). Astaksantina, tako kot drugih karotenoidov, človek ne more sintetizirati, zato ga mora dobiti s hrano ali s prehranskimi dopolnili.

Astaksantin je učinkovita protivnetna snov in velja za enega najmočnejših antioksidantov. Nekateri viri navajajo, da je njegovo delovanje veliko učinkovitejše od vitamina C ali vitamina E. Krepi odpornost in podpira naravne procese v boju proti različnim okužbam. Kot karotenoid je “naravni ščit” za naše telo pred škodljivimi UV-žarki.

Kako vam lahko koristi?

1. Antioksidativno delovanje

Astaksantin je močan antioksidant, ki lahko pomaga zaščititi celice pred oksidativnim stresom in poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Njegova antioksidativna zmogljivost naj bi bila veliko večja od zmogljivosti drugih karotenoidov.

2. Protivnetni učinki

Astaksantin ima lahko protivnetne lastnosti, kar lahko zmanjša vnetja v telesu. To je lahko koristno za stanja, povezana s kroničnimi vnetji, kot je artritis.

Zdravje srca in ožilja: Študije kažejo, da lahko astaksantin pomaga izboljšati raven holesterola, zmanjšati krvni tlak in oksidativni stres v krvnih žilah, kar lahko prispeva k boljšemu zdravju srca in manjšemu tveganju za bolezni srca in ožilja.

3. Zdravje kože

Astaksantin se uporablja v nekaterih izdelkih za nego kože, saj lahko kožo ščiti pred poškodbami zaradi UV-žarkov, zmanjšuje gube ter izboljšuje elastičnost in vlažnost kože. Lahko pomaga ublažiti učinke izpostavljenosti soncu in prispeva k bolj zdravi koži.

4. Zdravje oči

Astaksantin lahko z zmanjševanjem oksidativnega stresa v očeh podpira zdravje oči. Preučevali so, ali lahko pomaga pri boleznih oči, kot sta starostna degeneracija rumene pege in siva mrena.

5. Učinkovitost pri vadbi in boljša regeneracija

Nekatere študije kažejo, da lahko astaksantin izboljša učinkovitost vadbe, zmanjša poškodbe mišic in pospeši okrevanje po intenzivni telesni dejavnosti. To je verjetno posledica njegovih antioksidativnih in protivnetnih učinkov.

6. Podpora imunskega sistema

Astaksantin lahko izboljša delovanje imunskega sistema, saj spodbuja delovanje nekaterih imunskih celic in zmanjšuje vnetja, kar lahko prispeva k močnejšemu imunskemu odzivu.

7. Kognitivno zdravje

Obstaja nekaj dokazov, da lahko astaksantin podpira kognitivno zdravje in varuje pred nevrodegenerativnimi boleznimi, morda zaradi svoje sposobnosti zmanjševanja oksidativnega stresa in vnetja v možganih.

8. Zaščita kože pred sončno alergijo in opeklinami

Astaksantin dobiva veliko pozornost zaradi zaščite kože pred ultravijoličnim UV sevanjem. Kožo ščiti na več načinov:

  • Antioksidativna moč: astaksantin je znan po svojih močnih antioksidativnih lastnostih, ki mu omogočajo nevtralizacijo prostih radikalov, ki lahko nastanejo o izb postavljenosti UV žarkom. Z zmanjševanjem oksidativnega stresa lahko astaksantin pomaga zmanjšati poškodbe kožnih celic, vključno s poškodbami DNK zaradi UV sevanja.
  • Zmanjšanje vnetnih procesov: prekomerno izpostavljanje UV žarkom lahko povzroči vnetne procese v koži, kar vodi do rdečice, sončnih opeklin in dolgoročnih poškodb. Protivnetni učinki astaksantina lahko pomagajo zmanjšati to vnetje, kar lahko vodi do manjše rdečice in razdraženosti kože po izpostavljenosti soncu.
  • Izboljšana elastičnost in hidracija kože: astaksantin izboljša elastičnost in hidratacijo kože, tudi s spodbujanjem nastajanja kolagena in zmanjšanjem propadanja kožnih struktur, ki ga lahko povzročijo UV žarki. To lahko prispeva k bolj mladostnemu videzu in potencialno zmanjša nastajanje gub in drobnih linij.
  • Zaščita pred fotostaranjem: fotostaranje pomeni staranje kože zaradi dolgotrajne izpostavljenosti UV žarkom. Sposobnost astaksantina, da ščiti pred oksidativnim stresom in vnetnimi procesi, lahko pomaga zmanjšati znake fotostaranja, kot so gube, hrapava struktura in spremembe pigmentacije.

Uporaba

Zaužijte 1 kapsulo dnevno, najbolje ob obroku. Če (bo)ste veliko na soncu, lahko tudi 2 do 4 kapsule.

Idealno je začeti jemati najmanj 10 dni pred začetkom povečanega izpostavljanja soncu.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Sončnično olje, želatina, naravno astaksantinsko olje 5 %, pridobljeno iz alg Haematococcus Pluvialis, sredstvo za ohranjanje vlage (glicerol); prečiščena voda, barvilo: karamela.

1 kapsula vsebuje 80 mg astaksantin olja, kar zagotovi 4 mg astaksantina.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, oves, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “OstroVit Astaksantin 4 mg, 90 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!