Triptofan je prehransko dopolnilo, ki vsebuje aminokislino L-triptofan. Primeren za vegane.

Triptofana naše telo ne more samo proizvesti, zato jo moramo vnašati s hrano ali prehranskimi dopolnili. Je prekurzor serotonina in nevrotransmitor, ki ga naše telo nujno potrebuje za regulacijo apetita, spanja, počutja in bolečine. Je naravno pomirjevalo in vpliva tudi na proizvodnjo melatonina, zato je lahko v pomoč pri nespečnosti.

Kako vam lahko koristi?

Triptofan je esencialna aminokislina, kar pomeni, da ga telo ne more proizvesti, zato ga je treba dobiti s hrano ali s prehranskimi dopolnili. Ima ključno vlogo pri proizvodnji pomembnih molekul, vključno s serotoninom, melatoninom in niacinom (vitamin B3).

1. Proizvodnja serotonina

Triptofan je predhodnik serotonina, nevrotransmiterja, ki sodeluje pri uravnavanju razpoloženja, spanja, apetita in drugih pomembnih funkcij. Ustrezna raven serotonina je povezana z občutkom dobrega počutja in sreče.

2. Izboljšanje razpoloženja

Zaradi svoje vloge pri proizvodnji serotonina je triptofan preučevan zaradi možnosti izboljšanja razpoloženja ter zmanjšanja simptomov depresije in tesnobe. Včasih se uporablja kot dodatek za podporo čustvenemu ravnovesju.

3. Izboljšanje spanja

Triptofan je tudi predhodnik melatonina, hormona, ki uravnava cikle spanja in budnosti. S povečanjem ravni melatonina lahko triptofan pomaga izboljšati kakovost spanja in zmanjšati motnje spanja.

4. Uravnavanje apetita

Ker serotonin sodeluje pri uravnavanju apetita, lahko triptofan pomaga obvladovati željo po hrani in podpira uravnoteženo prehrano.

5. Podpora pri predmenstrualni disforični motnji (PMDD)

Po nekaterih raziskavah naj bi dodajanje triptofana pomagalo zmanjšati simptome PMDD, ki je huda oblika predmenstrualnega sindroma (PMS), za katerega so značilna nihanja razpoloženja, razdražljivost in depresija.

6. Proizvodnja niacina

Triptofan se lahko pretvori v niacin (vitamin B3), ki je ključen za proizvodnjo energije, popravljanje DNK in celično presnovo.

7. Lahko blaži migrene

Ravni serotonina lahko med napadom migrene nihajo, spremembe serotonina pa naj bi vplivale na nastanek migrene. Nekatera zdravila za zdravljenje migrene, kot so triptani, delujejo tako, da delujejo na serotoninske receptorje in tako krčijo krvne žile ter lajšajo simptome migrene.

Vloga triptofana: Kot predhodnik serotonina se triptofan v možganih pretvori v serotonin, kar bi lahko vplivalo na pogostost ali intenzivnost migrene. Zato bi lahko dodajanje triptofana pomagalo pri obvladovanju migrene, saj podpira stabilno raven serotonina.

Uporaba

Vzemite 1 kapsulo na dan s hrano.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

L-triptofan, kapsula (hidroksipropilmetil celuloza).

1 kapsula zagotovi 300 mg triptofana.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, oves, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “OstroVit Triptofan VEGE 300 mg, 90 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!