Omega-7 maščobne kisline. prinašajo pravo revolucijo kar se tiče preventivne, pa tudi kurativne skrbi za zdravje, saj imajo neverjetne in edinstvene učinke. Najbolj pomembna sestavina omega-7 maščob je palmitoleinska kislina.Omega-7 se v večji količini nahajajo v olju rakitovca in makadamije. Imajo izjemno močan vpliv na vse dejavnike, ki vplivajo na metabolni sindrom. Ta je tako močan, da če bi hoteli enak učinek doseči z zdravili (pri čemer seveda ne pozabimo na njihove negativne stranske učinke), bi jih morali uživati več hkrati. Omega-7 palmitoleinska kislina to naredi na varen način, učinkovito in brez stranskih učinkov.

Omega-7 pa imajo še vrsto drugih pozitivnih vplivov na zdravje: med drugim lahko preprečijo diabetes tipa 2; nabiranje ateroskleroznih oblog v ožilju; dvignejo dober HDL holesterol in znižajo slabega; preprečujejo nastanek rakavih obolenj; znižajo količino vnetnih procesov v telesu in posledično njih pokazateljev C-reaktivnih beljakovin (CRB), ki so povezane s povečano nevarnostjo za srčni infarkt, možgansko kap ter boleznimi srca in ožilja.

Omega-7 se borijo proti povzročiteljem metabolnega sindroma

Metabolni sindrom je tako problematičen zato, ker vodi v kardiovaskularne bolezni in diabetes tipa 2, sestavljajo pa ga naslednji znaki:

 - Povečana raven glukoze v krvi in inzulinska rezistenca.
 - Povišani trigliceridi in slab (LDL) holesterol in prenizek dober (HDL) holesterol.
 - Povišan krvni tlak.
 - Debelost oz. prekomerna maščoba okoli pasu.
 - Kronična prisotnost vnetnih procesov v telesu.
 
Če imate metabolni sindrom, to pomeni, da ste prehodili že lep del poti proti kardiovaskularnim boleznim, diabetesu, rakavim obolenjem in ostalim boleznim sodobnega načina življenja. Na srečo omega-7 delujejo na štiri pomembne in med sabo povezane načine, ki lahko zmanjšajo večino uničujočih vplivov metabolnega sindroma na vaše zdravje:

 - Zmanjšajo inzulinsko rezistenco in znižajo količino glukoze v krvi.
 - Zavirajo proizvodnjo in nabiranje telesne maščobe in tako preprečujejo oz. zmanjšujejo debelost.
 - Normalizirajo abnormalne profile lipidov (dvignejo dober holesterol in znižajo slabega in trigliceride).
 - Močno zmanjšajo vnetne procese v telesu.

Medtem, ko se omega-7 nahajajo tudi v nekateri hrani, npr. makadamija oreščkih in rakitovcu, je treba vedeti, da to dvoje vsebuje tudi zelo visoke količine izjemno škodljive palmitične kisline. Ta poveča nevarnost za srčni infarkt, možgansko kap, oblaga arterije, dviguje slab holesterol in povzroča ostale kardiovaskularne in metabolne bolezni in težave, ki pogosto vodijo tudi v smrt. Zato je priporočljivo oz. edino smiselno uživati čiste omega-7 v obliki prehranskega dopolnila.

Omega-7 olje rakitovca Natures Aid