Afriški mango, znanstveno znan kot Irvingia gabonensis, je tropski sadež, ki izvira iz zahodne Afrike.

Izvleček iz semen afriškega manga se pogosto uporablja v prehranskih dopolnilih zaradi potencialnih koristi za zdravje. Čeprav so raziskave afriškega manga v primerjavi z nekaterimi bolj raziskanimi naravnimi snovmi omejene, je v nadaljevanju predstavljenih nekaj potencialnih koristi, ki so jih ugotovili v povezavi z afriškim mangom.

Idealno prehransko dopolnilo za vse, ki:

 • ste na shujševalni prehrani
 • se (pre)pogosto počutite lačne
 • neprestano potrebujete prigrizke
 • imate težave s počasnim metabolizmom
 • imate povišan holesterol in trigliceride v krvi

Potencialne koristi afriškega manga

 1. Izguba telesne teže: Nekatere študije kažejo, da lahko pomaga zmanjšati odvečno telesno maščobo in izboljšati presnovne parametre. Ugotavljajo zaviranje apetita, povečano presnovo maščob in boljše uravnavanje hormonov, povezanih s sitostjo in shranjevanjem maščob.
 2. Zaviranje apetita: Ena od možnih koristi afriškega manga je, da lahko zavira apetit. Vplival naj bi na hormone, ki uravnavajo lakoto, zaradi česar se zmanjša vnos hrane.
 3. Uravnavanje sladkorja v krvi: Afriški mango lahko vpliva na uravnavanje ravni sladkorja v krvi. Nekatere študije kažejo, da lahko izboljša občutljivost na inzulin in presnovo glukoze, kar bi lahko bilo koristno za posameznike z odpornostjo na inzulin ali sladkorno boleznijo tipa 2.
 4. Raven holesterola: Obstaja nekaj dokazov, ki kažejo, da lahko afriški mango pomaga pri zniževanju ravni skupnega holesterola in izboljšanju lipidnega profila. To vključuje zmanjšanje LDL (slabega) holesterola in povečanje HDL (dobrega) holesterola.
 5. Protivnetne lastnosti: Afriški mango vsebuje spojine s potencialnimi protivnetnimi lastnostmi. Vnetni procesi so povezani z različnimi kroničnimi boleznimi, zato bi lahko zmanjšanje vnetij pozitivno vplivalo na splošno zdravje.
 6. Antioksidativno delovanje: Afriški mango je tako kot veliko sadja in rastlinskih izvlečkov vir antioksidantov. Antioksidanti pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu, ki lahko prispevajo k oksidativnemu stresu in različnim zdravstvenim težavam.
Be the first to review “OstroVit Afriški mango ekstrakt, 100 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Akcija -15 %: na izdelke za vaše najmlajše!

X