Živite aktivno življenje? Zagotovite svojemu telesu optimalno podporo, da boste imeli dovolj energije. NAC je prehransko dopolnilo, ki vsebuje eno od ključnih aminokislin v obliki, ki se izjemno lahko absorbira.

NAC je cenjen predvsem zaradi svoje vloge pri proizvodnji antioksidantov. Skupaj z dvema drugima aminokislinama – glutaminom in glicinom – je NAC potreben za tvorbo in obnavljanje glutationa. Glutation je eden najpomembnejših antioksidantov v telesu – spojin, ki pomagajo nevtralizirati proste radikale, ki poškodujejo celice in tkiva.

Kaj je NAC?

NAC je sodobno prehransko dopolnilo, ki vsebuje N-acetilcistein. To je oblika cisteina, ki se najbolje absorbira za optimalno podporo vašemu organizmu. Primerno je za vse, ki se športno udejstvujejo, vključno z bodybuilderji.

N-acetilcistein podpira:

  • dobro delovanje imunskega sistema;
  • procese, povezane s čiščenjem organizma;
  • podporo zaščiti pred prostimi radikali;
  • dobro delovanje mentalnih funkcij;
  • nudi podporo telesu pri boju proti vnetnim procesom, sploh respiratornega trakta;
  • nudi podporo pri razvoju mišične mase ob ustreznih treningih.

Kako vam lahko koristi?

N-acetilcistein (NAC) je pridobil pozornost zaradi svojih potencialnih koristi za zdravje.

Antioksidativne lastnosti

NAC je predhodnik glutationa, enega najmočnejših antioksidantov v telesu. Glutation pomaga nevtralizirati proste radikale in zmanjšati oksidativni stres, kar lahko pomaga zaščititi celice pred poškodbami.

Zdravje dihal

NAC se pogosto uporablja kot mukolitično sredstvo, ki pomaga razgraditi in razredčiti sluz pri boleznih, kot so kronični bronhitis, KOPB (kronična obstruktivna pljučna bolezen) in cistična fibroza. Pomaga izboljšati simptome, kot sta kašelj in oteženo dihanje.

Podpora jetrom

Dokazano je, da NAC podpira zdravje jeter, saj spodbuja nastajanje glutationa in pomaga pri procesih razstrupljanja. Pomaga lahko zaščititi jetra pred poškodbami, ki jih povzročajo toksini, kot sta alkohol in paracetamol.

Duševno zdravje

Obstaja nekaj dokazov, ki kažejo, da lahko NAC koristi pri duševnih boleznih, kot so depresija, bipolarna motnja in obsesivno-kompulzivna motnja (OCD). NAC naj bi deloval tako, da uravnava raven glutamata v možganih in zmanjšuje vnetja.

Zdravljenje odvisnosti

NAC so preučevali kot potencialno zdravilo za različne oblike odvisnosti, vključno z odvisnostjo od kokaina, nikotina in konoplje. Pomaga zmanjšati željo po uživanju in simptome odtegnitve.

Podpora plodnosti

Nekatere študije kažejo, da lahko dodatek NAC izboljša plodnost pri moških in ženskah, saj izboljša kakovost sperme in delovanje jajčnikov.

Zdravje kože

NAC lahko zaradi svojih antioksidativnih lastnosti ugodno vpliva na zdravje kože. Pomaga lahko zmanjšati oksidativne poškodbe in vnetja, povezana s staranjem in kožnimi boleznimi, kot so akne in ekcemi.

Učinkovitost pri vadbi

NAC lahko izboljša zmogljivost in okrevanje pri vadbi, saj zmanjšuje oksidativni stres in poškodbe mišic.

 

Preberi članek o izjemnem delovanju NACa + Glicina.

 

Be the first to review “OstroVit NAC (N-Acetil Cistein) VEGE 300 mg, 150 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Akcija -15 %: na izdelke za vaše najmlajše!

X