OstroVit Berberin je prehransko dopolnilo, ki vsebuje ekstrakt berberina. Ima ugoden vpliv na črevesje in zaščitno črevesno prevleko. Nekatere raziskave kažejo, da upočasnjuje razgradnjo ogljikovih hidratov v enostavne sladkorje in oponaša delovanje inzulina.

Berberin je spojina, ki jo najdemo v več rastlinah, med drugim v robidnici, zlati rozgi in oregonskem grozdju. Raziskovali ga intenzivno preučujejo zaradi njegovih koristi za zdravje, vključno z njegovim vplivom na hujšanje.

Kako lahko berberin pomaga pri hujšanju?

Predvsem z učinki na presnovo: Berberin pozitivno vpliva na različne vidike presnove.

Izboljšanje občutljivosti na inzulin

Z izboljšanjem občutljivosti na inzulin pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, kar je lahko koristno za posameznike z odpornostjo na inzulin ali sladkorno boleznijo tipa 2. S spodbujanjem boljšega nadzora nad krvnim sladkorjem lahko berberin posredno prispeva k izgubi telesne teže.

Metabolizem maščob

Nekatere študije kažejo, da lahko berberin vpliva na presnovo lipidov, vključno z zmanjšanjem ravni trigliceridov. Z uravnavanjem ravni lipidov lahko berberin prispeva k uravnavanju telesne teže.

Aktivacija AMPK

Berberin aktivira encim, ki se imenuje proteinska kinaza, aktivirana z AMP (AMPK). AMPK sodeluje pri uravnavanju energije in lahko spodbuja oksidacijo maščobnih kislin. Ta aktivacija lahko izboljša sposobnost telesa, da za energijo kuri maščobe, kar pomaga pri hujšanju.

Uravnavanje apetita

Po nekaterih raziskavah berberin vpliva na hormone, ki uravnavajo apetit. Z vplivom na hormone, kot sta leptin in grelin, berberin pomaga nadzorovati lakoto in zmanjšati vnos hrane.

Protivnetne lastnosti

Kronični vnetni procesi v telesu so povezano z debelostjo in presnovnim sindromom. Berberin ima protivnetne lastnosti in z zmanjševanjem vnetja lahko pozitivno vpliva na uravnavanje telesne teže.

 

Uporaba

Vzemite 1 kapsulo na dan pred obrokom.

Sestava

Ekstrakt korenine Berberis, standardiziran za 97% berberin hidroklorida; kapsula: hidroksi propilmetil celuloza.

Lahko vsebuje sledove mleka (vključno z laktozo), soje, arašidov in drugih oreščkov, sezama, glutena, žitaric, zelene, gorčice, jajc, lupinarjev.

1 kapsula zagotovi 515 mg ekstrakta korenine Berberis, kar zagotovi 500 mg berberina HCL.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “OstroVit Berberin HCl 97% VEGE, 500 mg, 90 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!