Brusnice rastejo na nizkih plazečih se grmih in so sprva svetlo zelene jagode, ki ob dozorevanju postanejo rdeče. Sveže brusnice so zelo trde in grenke, zato se zaradi izboljšanja okusa pri pripravi brusničnih omak in sokov običajno predelajo z dodanimi sladkorji. Brusnični sok lahko vsebuje kar eno čajno žličko sladkorja na 0,3 dl!

Brusnična prehranska dopolnila so bili razviti kot priročen način uživanja brusnic brez dodanega sladkorja in neprijetnega okusa. Pri Natures Aid tablete brusnice vsebujejo 200 mg koncentriranega izvlečka brusnice, kar ustreza 5000 mg brusnice, in ne vsebujejo dodanega sladkorja ter so primerne za vegansko prehrano.

Kako vam lahko koristi prehransko dopolnilo brusnice?

Brusnice so s hranilnimi snovmi bogato sadje, ki ima različne koristi za zdravje. V nadaljevanju je navedenih nekaj potencialnih koristi, povezanih z uživanjem brusnic:

  1. Zdravje sečil: Brusnice so znane po tem, da pomagajo preprečevati okužbe sečil (UTI). Spojine v brusnicah lahko zavirajo prijemanje bakterij, kot je E. coli, na stene sečil.
  2. Antioksidativne lastnosti: Brusnice so bogate z antioksidanti, vključno z vitaminom C in različnimi polifenoli. Ti antioksidanti pomagajo nevtralizirati proste radikale ter ščitijo celice pred oksidativnim stresom in vnetji.
  3. Zdravje srca: Nekatere študije kažejo, da redno uživanje brusnic lahko ugodno vpliva na srce in ožilje, vključno z zmanjšanjem krvnega tlaka in izboljšanjem ravni holesterola.
  4. Protivnetni učinki: Protivnetne lastnosti brusnic lahko prispevajo k splošnemu zdravju, saj zmanjšujejo vnetne procese v telesu. To je lahko koristno pri boleznih, kot so artritis in druge vnetne bolezni.
  5. Zdravje ustne votline: Sestavine v brusnicah lahko pomagajo zavirati oprijemanje bakterij, vključno s tistimi, ki povzročajo zobne obloge in bolezni dlesni. To lahko prispeva k boljšemu ustnemu zdravju.
  6. Podpora imunskega sistema: Vsebnost vitamina C v brusnicah je pomembna za podporo imunskega sistema, saj pomaga telesu pri boju proti okužbam in boleznim.
  7. Preprečevanje raka: Nekatere študije kažejo, da imajo antioksidanti v brusnicah potencialne protirakave lastnosti, saj zavirajo rast nekaterih rakavih celic.
  8. Zdravje kože: Antioksidanti v brusnicah lahko prispevajo k zdravju kože, saj jo ščitijo pred poškodbami zaradi okoljskih dejavnikov in prispevajo k njenemu mladostnemu videzu.
  9. Bogate s hranili: Brusnice so dober vir vitaminov, vključno z vitaminom C, vitaminom A in vitaminom K, ter mineralov, kot je mangan.
Be the first to review “Natures Aid Brusnica 5000 mg, 30 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!