Večina nas pozna značilen neprijeten in dolgotrajen vonj po česnu, ki ga prinese uživanje tega močnega živila. Česen je že dolgo del vsakodnevne prehrane prebivalcev Sredozemlja in je del tako imenovane izjemno zdrave sredozemske oz. mediteranske prehrane.

V podjetju Natures Aid uporabljajo koncentrirani česen, ki je prestal edinstveno tehniko hladnega stiskanja, naše tablete pa so prevlečene z veganom prijazno celulozno prevleko, ki pomaga še bolj zmanjšati vonj in priokus, ki sta pogosto povezana z uživanjem česna. Vsaka tableta je standardizirana tako, da vsebuje izmerjeno količino 2000 µg alicina, ključne sestavine česna.

Če se česen zdrobi, ima intenziven značilen vonj, za kar so odgovorne fitokemikalije (žveplove spojine), ki jih vsebuje. Ravno zaradi intenzivnega vonja in pekočega občutka česen mnogim ni všeč in se ga zato v prehrani izogibajo. Ker je česen izjemno zdrav, je idealno, da se ga uživa v obliki česnovih tablet.

Kako vam lahko koristi česen?

Česen, priljubljeno kulinarično zelišče, že stoletja uporabljajo zaradi njegovih zdravilnih lastnosti. Tukaj je nekaj potencialnih koristi česna za zdravje:

 1. Antibakterijske in protivirusne lastnosti: Česen ima naravne antibakterijske in protivirusne lastnosti. K tem učinkom naj bi prispeval alicin, spojina, ki nastane, ko česen zdrobimo ali sesekljamo.
 2. Zdravje srca: Česen lahko prispeva k zdravju srca, saj znižuje krvni tlak in raven holesterola. Ima lahko tudi protivnetne učinke, ki prispevajo k dobremu počutju srca in ožilja.
 3. Antioksidativno delovanje: Česen vsebuje antioksidante, ki pomagajo ščititi telesne celice pred oksidativno škodo, ki jo povzročajo prosti radikali. Antioksidanti imajo pomembno vlogo pri ohranjanju splošnega zdravja in lahko prispevajo k preprečevanju bolezni.
 4. Podpora imunskega sistema: Česen spodbuja delovanje imunskega sistema in pomaga telesu, da se brani pred okužbami in boleznimi.
 5. Protivnetni učinki: Alicin in druge žveplove spojine v česnu delujejo protivnetno, kar je lahko koristno pri stanjih, povezanih z vnetji.
 6. Preprečevanje raka: Nekatere študije kažejo, da je uživanje česna povezano z manjšim tveganjem za nastanek nekaterih vrst raka, zlasti tistih, ki prizadenejo prebavni sistem.
 7. Izboljšanje krvnega obtoka: Česen je povezan z izboljšanjem krvnega obtoka, saj pomaga sprostiti krvne žile in zmanjšuje strjevanje krvi. Ta učinek lahko prispeva k splošnemu zdravju srca in ožilja.
 8. Uravnavanje ravni sladkorja v krvi: Česen lahko vpliva na uravnavanje ravni sladkorja v krvi, kar je lahko koristno za posameznike s sladkorno boleznijo ali tiste, pri katerih obstaja tveganje za razvoj sladkorne bolezni.
 9. Razstrupljanje: Česen podpira razstrupljanje telesa in pomaga pri izločanju toksinov iz telesa.
 10. Zdravje dihal: Česen se pogosto uporablja za lajšanje bolezni dihal, kot sta prehlad in kašelj. Lahko pomaga sprostiti sluz in zmanjša resnost okužb dihal.
 11. Izboljšanje zdravja kosti: Po nekaterih študijah naj bi česen pozitivno vplival na zdravje kosti, saj povečuje raven estrogena pri ženskah, kar bi lahko zmanjšalo tveganje za osteoporozo.
 12. Afrodiziakalne lastnosti: Česen je tradicionalno povezan z afrodiziakom in po mnenju nekaterih izboljšuje spolno zmogljivost.
Be the first to review “Natures Aid koncentrirani česen (2000 μg alicina), 90 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!