L-Glutamin je ena izmed najpomembnejših aminokislin v človeškem telesu in sodeluje pri več metabolnih procesih kot katerakoli druga.

Glutamin telo sicer proizvaja samo, vendar pri povečanih potrebah (športniki, poškodbe, nekatere bolezni, …) ali premajhnem vnosu s hrano pride do pomanjkanja. Je izjemnega pomena za močan imunski sistem, za dobro delovanje črevesja, preprečuje razgradnjo mišic in pospešuje regeneracijo po vadbi. Hkrati tudi povečuje izločanje rastnega hormona, ki nas ohranja mladostne, ter dvigne nivo glutationa v telesu, ki je človekov najmočnejši lastni antioksidant.

Kako vse vam lahko koristi glutamin?

Regeneracija mišic

Glutamin se pogosto šteje za pogojno esencialno aminokislino, zlasti v času stresa ali bolezni. Je pomembna sestavina mišičnega tkiva in je pomemben za okrevanje mišic po intenzivni vadbi. Športniki in posamezniki, ki se ukvarjajo z naporno telesno dejavnostjo, ob dodajanju glutamina hitreje okrevajo.

Podpora imunskega sistema

Glutamin je vir goriva za imunske celice in igra pomembno vlogo pri podpori imunskega sistema, zlasti v času fizičnih obremenitev. Športniki so na primer po intenzivnem treningu bolj dovzetni za bolezni, zato lahko dodatek glutamina pomaga pri podpori imunskega sistema.

Zdravje prebavil

Je zelo pomemben za zdravje prebavil, saj je prednostni vir energije za celice, ki obdajajo črevesne stene. Kratkoročno lahko glutamin prispeva k ohranjanju celovitosti črevesne pregrade, ki je ključna za preprečevanje uhajanja škodljivih snovi v krvni obtok.

Zmanjšuje bolečine v mišicah

Študije kažejo, da lahko dodajanje glutamina pomaga zmanjšati bolečine v mišicah in izboljša regeneracijo mišic po intenzivni vadbi.

Proizvodnja energije

Sodeluje pri proizvodnji energije, zato lahko z njegovim dodajanjem zagotovimo hiter vir energije, zlasti za celice, ki se hitro obnavljajo, kot so črevesne celice in nekatere imunske celice.

 

Uporaba

Zmešajte 1 merico (5 g) v 1 do 2 dl vode, čaja ali druge pijače.

Na dneve s treningom spijte dve porciji na dan: 1 takoj, ko se zjutraj zbudite; drugo po treningu. Na preostale dneve spijte 1 merico zjutraj, ko vstanete.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Sestavine: L-glutamin

1 odmerek zagotovi 5000 mg glutamina.

Lahko vsebuje sledove mleka (vključno z laktozo), soje, arašidov, sezama, glutena, zelene, gorčice, jajc, lupinarjev, rib.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “OstroVit Glutamin, 300 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!