Kurkuma + Črni poper Pepper + Ingver je prehransko dopolnilo, ki vsebuje ekstrakt kurkume, ekstrakt korenine ingverja in ekstrakt črnega popra, ki močno poveča absorpcijo. Gre torej za 3 sestavine z močnim protivnetnim in antioksidativnim delovanjem, ki skupaj delujejo sinergistično.

Kurkumin

Kurkumin je naravna snov, pridobljena iz začimbe Kurkuma. Uporablja se kot rumeno-oranžno barvilo za živila in kot zelo močan antioksidant iz skupine polifenolnih spojin, ki delujejo protivnetno in povečajo število antioksidantov, ki jih proizvaja telo.

Njegova biološka dostopnost za naše telo se izboljša ob prisotnosti piperina, zato je tako pomembno, da obe snovi jemljemo skupaj. Kurkumin se zelo pogosto uporablja kot podpora pri zdravljenju sindroma suhega očesa, konjunktivitisa, glavkoma in ishemične retinopatije. Številne študije kažejo, da lahko kurkuminoidi, ki jih vsebuje kurkumin, podpirajo nevrodegenerativne bolezni, kot sta Alzheimerjeva ali Parkinsonova bolezen.

Črni poper

Začimba, ki se uporablja praktično po vsem svetu in daje jedem značilen okus in pikantnost. Alkaloid, ki ga vsebuje – piperin – pospešuje absorpcijo posameznih snovi. Piperin, ki ga vsebujejo plodovi črnega popra, pospešuje proces termogeneze – tj. proces nastajanja toplote, med katerim telo kuri kalorije, ter proces lipolize prek adrenergičnih receptorjev, tj. oksidacijo maščobnega tkiva.

Piperin spodbuja senzorične končiče v prebavnem traktu, s čimer poveča izločanje želodčnega soka, kar pripomore k boljši prebavi. Piperin prispeva tudi k absorpciji nekaterih vitaminov in mineralov, npr. selena, vitaminov skupine B in betakarotena. Poleg tega pospešuje absorpcijo koencima Q10 in povečuje absorpcijo resveratrola ali kurkumina. Piperin lahko poveča tudi absorpcijo nekaterih zdravil.

Ingver

Začimba, splošno znana po vsem svetu, ki vsebuje več sestavin s protivirusnim, antioksidativnim in protivnetnim delovanjem, zato se ingver že leta uporablja kot ena od domačih metod za zdravljenje prehladov in okužb.

Zaradi svojih baktericidnih in protivnetnih lastnosti se lahko uporablja kot pomoč pri zdravljenju prehlada in gripe. Ingver ima tudi razkuževalne lastnosti. Močan grelni učinek ingverja se lahko uporablja za ohlajanje telesa.

Delovanje:

  • lahko izboljša metabolizem;
  • je v podporo pri procesu termogeneze;
  • lahko ugodno vpliva na fizične sposobnosti;
  • vsebuje zelišča z antivirusnim in antibakterijskim delovanjem;
  • sestavine delujejo sinergistično;
  • ima antioksidativno delovanje;
  • ima močno protivnetno delovanje;
  • spodbuja prebavne procese v telesu.
Be the first to review “OstroVit Kurkuma + Črni poper + Ingver, 90 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!