OstroVit Trojni Magnezij + B6 P-5-P

Kaj je trojni magnezij + B6 P-5-P?

Trojni magnezij + B6 P-5-P je sodobno prehransko dopolnilo za vse, ki:

 • skrbi za zadostno količino magnezija in vitamin B6;
 • skrbijo za dobro počutje in dovolj energije, koncentracijo in ravnovesje elektrolitov;
 • skrbi za dobro delovanje živčnega sistema.

Izdelek vsebuje 3 oblike magnezija, ki se dobro absorbirajo: karbonat, citrat in laktat, ter vitamin B6.

Na kaj vse vpliva magnezij?

Magnezij je pomemben mineral, ki ima ključno vlogo pri različnih fizioloških funkcijah v telesu. Navajamo nekaj ključnih koristi magnezija:

 1. Delovanje mišic: Magnezij je bistvenega pomena za krčenje in sproščanje mišic. Pomaga uravnavati živčno-mišične signale in podpira splošno delovanje mišic. Ustrezna raven magnezija lahko prispeva k zmanjšanju mišičnih krčev in spazmov.
 2. Zdravje kosti: Magnezij je bistvena sestavina zdravja kosti, saj deluje sinergijsko s kalcijem in vitaminom D. Ima pomembno vlogo pri tvorbi in gostoti kosti, nizka raven magnezija pa je lahko povezana s povečanim tveganjem za osteoporozo.
 3. Zdravje srca: Magnezij sodeluje pri vzdrževanju zdravega srčnega ritma in podpira delovanje krvnih žil. Pomaga uravnavati krvni tlak, nizka raven magnezija pa je povezana s povečanim tveganjem za bolezni srca in ožilja.
 4. Proizvodnja energije: Magnezij je kofaktor pri proizvodnji adenozin trifosfata (ATP), ki je osnovna valuta energije v celicah. Ima ključno vlogo pri presnovi ogljikovih hidratov, maščob in beljakovin.
 5. Delovanje živčnega sistema: Magnezij vpliva na sproščanje nevrotransmiterjev in pomaga uravnavati delovanje živčevja. Ustrezna raven magnezija lahko prispeva k boljšemu obvladovanju stresa, stabilnemu razpoloženju in kognitivnemu delovanju.
 6. Uravnavanje sladkorja v krvi: Magnezij sodeluje pri delovanju inzulina in presnovi glukoze. Pomaga izboljšati občutljivost na inzulin in tako prispeva k boljšemu nadzoru sladkorja v krvi. Nizka raven magnezija je povezana s povečanim tveganjem za sladkorno bolezen tipa 2.
 7. Kakovost spanja: Magnezij ima lahko pomirjujoč učinek na živčni sistem, kar spodbuja sprostitev in boljši spanec. Pogosto se uporablja kot naravno sredstvo za zdravljenje nespečnosti in motenj spanja.
 8. Blaženje migrene: Po nekaterih študijah lahko dodajanje magnezija pomaga zmanjšati pogostost in intenzivnost migren. Domnevajo, da ima vazodilatacijski učinek in lahko vpliva na delovanje nevrotransmiterjev, povezanih z migrenami.
 9. Protivnetni učinki: Magnezij ima protivnetne lastnosti, ki lahko prispevajo k splošnemu zdravju. Kronično vnetje je povezano z različnimi zdravstvenimi stanji, magnezij pa lahko pomaga uravnavati vnetne odzive.
 10. Zdravje prebavil: Magnezij podpira delovanje gladkih mišic v prebavnem traktu, kar prispeva k rednemu gibanju črevesja in preprečuje zaprtje.
Uporaba

Vzemite 1 odmerek (3 kapsule) dnevno.

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Sestava

Magnezijev karbonat, magnezijeve soli citronske kisline, magnezijev laktat, sredstvo proti sprijemanju: silicijev dioksid; kapsula (sredstvo za povečanje prostornine: hidroksipropilmetil celuloza), piridoksal 5'-fosfat P-5-P (vitamin B6).

Izdelki lahko vsebujejo mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, žita, ki vsebujejo gluten, jajca, rake, ribe.

3 kapsule zagotovijo 375 mg magnezija (100 % PDV*) in 4,2 mg vitamina B6 (P-5-P) (300 % PDV*)
* PDV – priporočen dnevni vnos

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “OstroVit Trojni Magnezij + B6 P-5-P, 90 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!