PQQ podpira delovanje mitohondrijev, v katerih nastaja energija, ki poganja vse celice v našem telesu, in je izjemno močan antioksidant.

Kaj je PQQ in kdaj ga je dobro dodajati?

Dinatrijeva sol pirolohinolin kinona je rdečkasto rjav prah, ki ga proizvaja gensko nespremenjena bakterija Hyphomicrobium denitrificans sev CK-275. Naravno se pojavlja tudi v zemlji, hrani in materinem mleku. PQQ je močan antioksidant, ki nevtralizira proste radikale. Deluje tudi kot kofaktor, ki s kataliziranjem določenih kemijskih reakcij omogoča delovanje številnih encimov v našem telesu. Znano je tudi, da podpira delovanje mitohondrijev, v katerih nastaja energija, ki poganja vse celice v našem telesu.

Kako vam lahko koristi?

PQQ, ki pomeni pirolohinolin kinon, je spojina, ki je v zadnjih letih pridobila pozornost zaradi svojih neverjetnih koristi za zdravje. V nadaljevanju so predstavljene nekatere koristi PQQ, o katerih so poročali:

Antioksidativno delovanje

PQQ deluje kot močan antioksidant, ki odstranjuje proste radikale in zmanjšuje oksidativni stres v telesu. To lahko pomaga zaščititi celice pred poškodbami ter prispeva k splošnemu zdravju in dolgoživosti.

Podpora mitohondrijev

PQQ ima vlogo pri biogenezi mitohondrijev, v kateri nastajajo novi mitohondriji (generatorji energije v celici). S podpiranjem delovanja mitohondrijev lahko PQQ izboljša proizvodnjo celične energije in splošno presnovno zdravje.

Nevroprotekcija

PQQ je v predkliničnih študijah pokazal obetavne nevroprotektivne učinke. Pomaga lahko zaščititi nevrone pred poškodbami, podpira dejavnike rasti živcev ter potencialno izboljša kognitivne funkcije in spomin.

Zdravje srca

Nekatere raziskave kažejo, da ima PQQ lahko pozitivne učinke na srce in ožilje, saj ščiti pred oksidativnim stresom in vnetjem, ki sta ključna dejavnika pri razvoju bolezni srca.

Energija in zmogljivost

Zaradi njegove vloge pri delovanju mitohondrijev so raziskovali možnost, da dodatek PQQ izboljša raven energije in telesno zmogljivost. Športnikom in posameznikom, ki želijo povečati svojo vzdržljivost ali si hitreje opomoči po vadbi, lahko PQQ koristi.

Razpoloženje in spanje

Obstajajo nekateri dokazi, ki kažejo, da ima PQQ lahko pozitivne učinke na razpoloženje in kakovost spanja. S podpiranjem delovanja mitohondrijev in zmanjševanjem oksidativnega stresa lahko PQQ posredno vpliva na ravnovesje nevrotransmiterjev in cirkadiani ritem.

Protivnetni učinki

PQQ so preučevali zaradi njegovih protivnetnih lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetja v telesu ter prispevajo k splošnemu zdravju in dobremu počutju.

Uporaba

Zaužijte 1 odmerek (1 kapsulo) na dan.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Inulin, kapsula: hidroksipropilmetil celuloza, PQQ (dinatrijeva sol pirolohinolin kinona), sredstvo proti strjevanju: magnezijeve soli maščobnih kislin.

1 kapsula zagotovi 20 mg PQQ.

Lahko vsebuje sledove mleka (vključno z laktozo), soje, arašidov in drugih oreščkov, sezama, glutena, žitaric, zelene, gorčice, jajc, lupinarjev.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X