OstroVit Pharma D3 4000 + K2 je prehransko dopolnilo, ki združuje dva ključna vitamina: D3, ki je nujen za normalno delovanje imunskega sistema, zdrave zobe in močne kosti, ter K2, ki sodeluje pri absorpciji le-tega.

V Sloveniji so epidemiološke podatke o statusu vitamina D v populaciji raziskovali z nacionalno študijo Nutrihealth, ki je bila opravljena na reprezentativnem vzorcu zdravih Slovencev. Dokazali so, da vitamin D v času od novembra do aprila primanjkuje približno 80 % odraslim Slovencem (18–64 let), medtem ko so pri približno 40 % odraslih dokazali hudo pomanjkanje.

Za kaj vse je potreben vitamin D?

  • pripomore k normalni absorpciji kalcija in fosforja;
  • pripomore k normalnim količinam kalcija v krvi;
  • pripomore k ohranjanju normalnih kosti;
  • pripomore k ohranjanju normalne mišične funkcije;
  • pripomore k normalnim zobem;
  • pripomore k normalnem delovanju imunskega sistema;
  • pripomore k normalni delitvi celic.

Vitamin D tudi zmanjšuje riziko padcev kot posledica slabe stabilnosti in slabotnih mišic. Padci pomenijo veliko tveganje za zlome kosti med starejšimi nad 60 let.

Vitamin D je eden najpomembnejših vitaminov za večino ključnih funkcij v telesu in tudi eden izmed vitaminov, ki jih ljudem najpogosteje primanjkuje, še zlasti v jesenskem in zimskem času. Topen je v maščobah in se nahaja v olju polenovke in hrani, obogateni z vitaminom D. Večino ga dobimo ob kemijski reakciji ob izpostavljanju kože soncu.

Naravni vitamin K2 prispeva k normalnemu strjevanju krvi in ohranjanju zdravih kosti.

Za kaj vse je pomemben vitamin K2?

1. Zdravje kosti

Vitamin K2 aktivira beljakovine, kot je osteokalcin, ki pomaga pri vgrajevanju kalcija v kosti, kar lahko zmanjša tveganje za osteoporozo in zlome.

2. Zdravje srca in ožilja

K2 aktivira matrični protein Gla (MGP), ki pomaga preprečevati kopičenje kalcija v arterijah, kar zmanjšuje tveganje za kalcinacijo arterij in bolezni srca.

3. Zdravje zob

K2 podpira zdravje zob, saj aktivira beljakovine, ki prispevajo k trdnosti zobne sklenine in tvorbi dentina.

4. Občutljivost na inzulin

Nekatere študije kažejo, da bi K2 lahko pomagal izboljšati občutljivost na inzulin in zmanjšal tveganje za nastanek sladkorne bolezni tipa 2.

5. Kognitivne funkcije

Zgodnje raziskave kažejo, da bi K2 lahko imel nevroprotektivne učinke, kar bi lahko prispevalo k boljšemu zdravju možganov in kognitivnim funkcijam.
Uporaba

Zaužijte 1 tableto na dan, najbolje s hrano.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Sestava

Sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; škrob, holekalciferol (vitamin D), sredstva proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid; menakinon-7 MK-7 (vitamin K), pridobljen iz Bacillus subtilis natto.

1 tableta vsebuje 100 mcg (4000 IU – 2000% PDV*) vitamina D in 100 mcg vitamina K (134 % PDV*).
*PDV – priporočen dnevni vnos

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, žita, ki vsebujejo gluten, jajca, rake, ribe.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X