Vitamin E je esencialno hranilo, topno v maščobi. Najdemo ga v številnih živilih, vključno z mastnimi ribami, zeleno zelenjavo, oreščki in semeni (zlasti sončničnimi) ter rastlinskimi olji, kot sta sončnično olje in olje pšeničnih kalčkov. Pogosto ga najdemo tudi v kozmetičnih kremah in prehranskih dopolnilih.

Za prehranska dopolnila se uporabljata dve obliki vitamina E, naravna in sintetična. Naravna oblika je znana kot D-alfa-tokoferol in to je oblika, ki jo podjetje Natures Aid vedno uporablja za kapsule z vitaminom E.

Glavna funkcija vitamina E je antioksidant – ščiti telesne celice pred oksidativnim stresom. Oksidativni stres je škoda, ki jo v celicah povzročajo prosti radikali. Prosti radikali se lahko začnejo kopičiti zaradi kajenja in velike izpostavljenosti UV-žarkom. Najdemo jih tudi v predelanem mesu, kot sta slanina in klobase, rafiniranih ogljikovih hidratih in segretih oljih za kuhanje. Antioksidanti, kot je vitamin E, lahko pomagajo zaščititi celice pred oksidativnim stresom.

Te kapsule Natures Aid Natural Vitamin E vsebujejo 400iu vitamina E v vsaki kapsuli. Kapsule ne vsebujejo mleka, glutena, kvasa in oreščkov. Za tiste, ki iščete veganom ali vegetarijancem prijazen izdelek z vitaminom E, si oglejte naše olje z vitaminom E, ki ga je potrdilo vegansko združenje.

Kako vam lahko koristi vitamin E?

Vitamin E je v maščobi topen antioksidant, ki ima ključno vlogo pri različnih fizioloških funkcijah v telesu. V nadaljevanju je navedenih nekaj potencialnih koristi, povezanih z vitaminom E:

 1. Antioksidativna zaščita: Vitamin E je močan antioksidant, ki z nevtralizacijo prostih radikalov pomaga ščititi celice pred oksidativnim stresom. To lahko prepreči poškodbe celic in pripomore k splošnemu zdravju.
 2. Zdravje srca: Vitamin E lahko prispeva k zdravju srca in ožilja, saj pomaga preprečevati oksidacijo holesterola lipoproteinov nizke gostote (LDL). Oksidirani holesterol LDL naj bi prispeval k razvoju ateroskleroze.
 3. Podpora imunskega sistema: Vitamin E ima pomembno vlogo pri podpori imunskega sistema. Krepi delovanje nekaterih imunskih celic in pomaga pri zaščiti pred okužbami.
 4. Zdravje kože: Vitamin E je znan po svojih lastnostih, ki negujejo kožo. Pomaga vlažiti kožo, zmanjšuje vnetja in lahko prispeva k zaščiti pred UV-sevanjem. Mnogi uporabljajo vitamin E lokalno za pospeševanje celjenja ran in zmanjševanje brazgotin ter zaviranje staranja kože.
 5. Zdravje oči: Vitamin E ima lahko zaščitni učinek na oči. Prisoten je v očesni leči, ustrezna količina vitamina E pa lahko pomaga preprečevati starostno degeneracijo rumene pege in sivo mreno.
 6. Nevrološko zdravje: Vitamin E sodeluje pri zaščiti živčnih celic in ima lahko vlogo pri ohranjanju nevrološkega zdravja. Nekatere študije kažejo, da bi lahko bil koristen pri boleznih, kot je Alzheimerjeva bolezen.
 7. Preprečevanje raka: Antioksidanti, vključno z vitaminom E, naj bi z nevtralizacijo prostih radikalov pomagali preprečevati razvoj nekaterih vrst raka.
 8. Blaženje menstrualnih bolečin: Nekatere ženske z jemanjem dodatkov vitamina E lajšajo menstrualne bolečine. Pomaga lahko zmanjšati moč in trajanje menstrualnih krčev.
 9. Zdravje mišic: Vitamin E lahko vpliva na zdravje in delovanje mišic. Sodeluje pri zaščiti celičnih membran, vključno z membranami mišičnih celic.
 10. Plodnost: Vitamin E so preučevali zaradi njegove morebitne vloge pri plodnosti. Z zaščito reproduktivnih celic pred oksidativnimi poškodbami lahko pomaga izboljšati plodnost pri moških in ženskah.
 11. Protivnetni učinki: Vitamin E ima protivnetne lastnosti, ki so lahko koristne pri vnetnih stanjih, kot je artritis.
 12. Pomaga preprečevati izpadanje las: V manjši raziskavi, v kateri je sodelovalo 38 prostovoljcev z izpadanjem las, je bila preučena vloga vitamina E pri preprečevanju izpadanja las. Študija je pokazala, da je ena od sestavin vitamina E v primerjavi s placebom izboljšala rast las prostovoljcev.
Be the first to review “Natures Aid Vitamin E 400iu naravnega vira, 60 mehkih kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!