Vitamin E je esencialno hranilo, topno v maščobi. Najdemo ga v številnih živilih, vključno z mastnimi ribami, zeleno zelenjavo, oreščki in semeni (zlasti sončničnimi) ter rastlinskimi olji, kot sta sončnično olje in olje pšeničnih kalčkov. Pogosto ga najdemo tudi v kozmetičnih kremah in prehranskih dopolnilih.

Za prehranska dopolnila se uporabljata dve obliki vitamina E, naravna in sintetična. Naravna oblika je znana kot D-alfa-tokoferol in to je oblika, ki jo podjetje Natures Aid vedno uporablja za kapsule z vitaminom E.

Glavna funkcija vitamina E je antioksidant – ščiti telesne celice pred oksidativnim stresom. Oksidativni stres je škoda, ki jo v celicah povzročajo prosti radikali. Prosti radikali se lahko začnejo kopičiti zaradi kajenja in velike izpostavljenosti UV-žarkom. Najdemo jih tudi v predelanem mesu, kot sta slanina in klobase, rafiniranih ogljikovih hidratih in segretih oljih za kuhanje. Antioksidanti, kot je vitamin E, lahko pomagajo zaščititi celice pred oksidativnim stresom.

Te kapsule Natures Aid Natural Vitamin E vsebujejo 400iu vitamina E v vsaki kapsuli. Kapsule ne vsebujejo mleka, glutena, kvasa in oreščkov. Za tiste, ki iščete veganom ali vegetarijancem prijazen izdelek z vitaminom E, si oglejte naše olje z vitaminom E, ki ga je potrdilo vegansko združenje.

Kako vam lahko koristi vitamin E?

Vitamin E je v maščobi topen antioksidant, ki ima ključno vlogo pri različnih fizioloških funkcijah v telesu. V nadaljevanju je navedenih nekaj potencialnih koristi, povezanih z vitaminom E:

1. Antioksidativna zaščita

Vitamin E je močan antioksidant, ki z nevtralizacijo prostih radikalov pomaga ščititi celice pred oksidativnim stresom. To lahko prepreči poškodbe celic in pripomore k splošnemu zdravju.

2. Zdravje srca

Vitamin E lahko prispeva k zdravju srca in ožilja, saj pomaga preprečevati oksidacijo holesterola lipoproteinov nizke gostote (LDL). Oksidirani holesterol LDL naj bi prispeval k razvoju ateroskleroze.

3. Podpora imunskega sistema

Vitamin E ima pomembno vlogo pri podpori imunskega sistema. Krepi delovanje nekaterih imunskih celic in pomaga pri zaščiti pred okužbami.

4. Zdravje kože

Vitamin E je znan po svojih lastnostih, ki negujejo kožo. Pomaga vlažiti kožo, zmanjšuje vnetja in lahko prispeva k zaščiti pred UV-sevanjem. Mnogi uporabljajo vitamin E lokalno za pospeševanje celjenja ran in zmanjševanje brazgotin ter zaviranje staranja kože.

5. Zdravje oči

Vitamin E ima lahko zaščitni učinek na oči. Prisoten je v očesni leči, ustrezna količina vitamina E pa lahko pomaga preprečevati starostno degeneracijo rumene pege in sivo mreno.

6. Nevrološko zdravje

Vitamin E sodeluje pri zaščiti živčnih celic in ima lahko vlogo pri ohranjanju nevrološkega zdravja. Nekatere študije kažejo, da bi lahko bil koristen pri boleznih, kot je Alzheimerjeva bolezen.

7. Preprečevanje raka

Antioksidanti, vključno z vitaminom E, naj bi z nevtralizacijo prostih radikalov pomagali preprečevati razvoj nekaterih vrst raka.

8. Blaženje menstrualnih bolečin

Nekatere ženske z jemanjem dodatkov vitamina E lajšajo menstrualne bolečine. Pomaga lahko zmanjšati moč in trajanje menstrualnih krčev.

9. Zdravje mišic

Vitamin E lahko vpliva na zdravje in delovanje mišic. Sodeluje pri zaščiti celičnih membran, vključno z membranami mišičnih celic.

10. Plodnost

Vitamin E so preučevali zaradi njegove morebitne vloge pri plodnosti. Z zaščito reproduktivnih celic pred oksidativnimi poškodbami lahko pomaga izboljšati plodnost pri moških in ženskah.

12. Protivnetni učinki

Vitamin E ima protivnetne lastnosti, ki so lahko koristne pri vnetnih stanjih, kot je artritis.

13. Pomaga preprečevati izpadanje las

V manjši raziskavi, v kateri je sodelovalo 38 prostovoljcev z izpadanjem las, je bila preučena vloga vitamina E pri preprečevanju izpadanja las. Študija je pokazala, da je ena od sestavin vitamina E v primerjavi s placebom izboljšala rast las prostovoljcev.

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X