Vitamin B12 je član družine vitaminov B in je tako kot vsi drugi vitamini topen v vodi, zato ga je treba zaužiti vsak dan, da podpira številne različne telesne funkcije. Vitamin B12 je znan po svoji vlogi pri nastajanju rdečih krvničk ter pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti. Druge vloge, ki jih ima vitamin B12, vključujejo:

 • podpira normalno presnovo, ki proizvaja energijo;
 • podpora zdravemu psihološkemu delovanju;
 • podpora živčnega sistema.

Vitamin B12 se večinoma nahaja v živilih živalskega izvora, zato naj bi bili tisti, ki se prehranjujejo vegansko, izpostavljeni tveganju pomanjkanja vitamina B12. Za pomanjkanje vitamina B12 so lahko ogroženi tudi tisti, ki dolgotrajno jemljejo antacidne tablete, saj lahko delovanje teh zdravil vpliva na sposobnost telesa, da absorbira vitamin B12.

Pri Natures Aid so naše tablete Vitamin B12 Sublingual 1000mcg skrbno pripravili naši strokovnjaki za prehrano. Vsaka priročna tableta vsebuje 1000 μg vitamina B12 v obliki metilkobalamina in je zasnovana tako, da se počasi raztaplja pod jezikom, namesto da bi jo pogoltnili, s čimer zaobide prebavni sistem, zato je izdelek primeren tudi za tiste, ki jemljejo antacidne tablete.

Naše veganom prijazne tablete Vitamin B12 Sublingual 1000mcg so naravno sladkane, naravno aromatizirane in ne vsebujejo dodanega sladkorja, umetnih arom in umetnih barvil. Za vaš popoln mir so brez kvasa, glutena, mlečnih izdelkov, oreščkov in soje.

Posebej priporočljiv za vegetarijance in vegane

Vitamin B12 ali kobalamin je naravno prisoten v živilih živalskega izvora. Ker dandanes čedalje manj ljudi uživa dovolj živil živalskega izvora in je hkrati zelo pod stresom, ga je koristno dodajati v obliki prehranskega dopolnila. Iz rastlinske prehrane ni možno dobiti dovolj vitamina B12, zato so vegetarijanci in vegani še posebej ogroženi.
Vitamin B12 je potreben za tvorbo rdečih krvničk in DNK. Je tudi ključni dejavnik pri delovanju in razvoju možganskih in živčnih celic. Vitamin B12 se veže na beljakovine v živilih, ki jih uživamo.
Brez zadostne količine kisika vaše telo ne more delovati dobro. Simptomi so šibke mišice, odrevenelost, težave pri hoji, slabost, hujšanje, razdražljivost, utrujenost, depresija, anksioznost, upad kognitivnih sposobnosti, pospešen srčni utrip …
 • prispeva k sproščanju energije pri presnovi;
 • prispeva k delovanju živčnega sistema;
 • prispeva k presnovi homocisteina;
 • prispeva k normalnemu psihološkemu delovanju;
 • ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk;
 • ima vlogo pri delovanju imunskega sistema;
 • prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti;
 • ima vlogo pri delitvi celic.
Be the first to review “Natures Aid Vitamin B12 za pod jezik, 90 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!