OstroVit Betaine HCl + Pepsin je prehransko dopolnilo z visoko vsebnostjo pepsina in betain hidroklorida. Sestavine dodatka vplivajo na uravnavanje ravni želodčnih kislin in tako izboljšajo prebavni proces.

Betain, znan tudi kot trimetilglicin, je aminokislina, ki v človeškem telesu opravlja številne funkcije, med drugim sodeluje pri številnih fizioloških procesih. Betain HCl uravnava raven klorovodikove kisline, zaradi česar izboljša proces prebave beljakovin in podpira sintezo aminokislin. Poleg tega uporaba betaina uravnava absorpcijo vitamina B12 in zmanjšuje raven homocisteina. Znan je tudi po tem, da lahko poveča mišično moč in zmanjša utrujenost.

Pepsin je aktivna oblika pepsinogena – encima, ki ga izločajo žlezne celice v želodcu. Njegova naloga je, da predhodno razgradi beljakovine in jih prebavi. Dodajanje tega encima je priporočljivo pri prebavnih motnjah zaradi nezadostnega endogenega izločanja pepsina, pri motnjah apetita, pri podhranjenosti. Uživanje pepsina je še posebej pomembno, kadar želodec ne more proizvesti zadostne količine tega encima, zaradi česar je prebava beljakovin v tej fazi motena.

Motnje v nastajanju želodčne kisline so pogosto stanje, zlasti pri ljudeh, ki se nezdravo prehranjujejo, so izpostavljeni stresu ali redno uživajo alkohol. Kombinacija betaina in pepsina v našem prehranskem dopolnilu OstroVit Betain HCl + pepsin omogoča celovito podporo želodcu in podpira proces prebave.

 

Uporaba

Vzemite 1 kapsulo 15 minut pred obrokom.

Sestava

Betain hidroklorid, pepsin 1:3000 NF, lupina kapsule (hidroksipropilmetil celuloza).

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Be the first to review “OstroVit Betain HCl + Pepsin, 100 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!