Kalij je mineral in elektrolit, ki ga dandanes zaradi uživanja premalo zelenolistnate zelenjave mnogim primanjkuje. Je nujno potreben za delovanje srca, ledvic in živčnega sistema. Le prehrana, bogata z naštetimi živili, zagotavlja dovolj kalija.

Kalij je nujno potreben tudi za normalen krvni tlak, dovolj energije ter duševno zdravje. Za odraslega človeka je potrebnih 3,500 mg (90 mmol)/dan, kar ima ugodne vplive na krvni tlak in preprečevanje možganske kapi. Premalo kalija poveča nevarnost za možgansko kap. Za nosečnice 4,000 mg (102 mmol)/dan.

Pomanjkanje kalija je lahko posledica neuravnotežene prehrane, stresa, strogih izločevalnih diet, pa tudi uživanja preveč sladkarij, kave in alkohola. Pomanjkanje se kaže v kronični utrujenosti, nenadzorovanih mišičnih krčih in njihovi oslabitvi, povišanem krvnem tlaku ter zatekanju okončin.

Kako vam lahko koristi?

1. Zdravje srca in uravnavanje krvnega tlaka

Kalij pomaga uravnavati krvni tlak, saj uravnava raven natrija v telesu. Pomaga pri sproščanju sten krvnih žil in tako zmanjšuje tveganje za visok krvni tlak (hipertenzijo). Ustrezen vnos kalija je povezan z manjšim tveganjem za bolezni srca in možgansko kap.

2. Delovanje mišic

Kalij je bistvenega pomena za krčenje mišic, vključno s srčno mišico. Pomaga preprečevati mišične krče in spazme ter zagotavlja pravilno delovanje mišic med telesno dejavnostjo.

3. Živčna signalizacija

Kalijeva kislina je ključnega pomena za ohranjanje pravilnega delovanja živcev, saj omogoča prenos električnih signalov v živčnem sistemu. To je bistvenega pomena za gibanje mišic, reflekse in komunikacijo v živčnem sistemu.

4. Ravnovesje tekočin

Kalijevo delovanje je pomembno za vzdrževanje ravnovesja tekočin v celicah in po telesu, saj skupaj z natrijem uravnava osmotski tlak in hidracijo celic.

5. Zdravje kosti

Kalij lahko pomaga zmanjšati izgubo kalcija iz kosti, kar lahko poveča gostoto kosti in zmanjša tveganje za osteoporozo.

6. Zmanjšanje tveganja za nastanek ledvičnih kamnov

Kalijeva prehrana, bogata predvsem s sadjem in zelenjavo, je povezana z manjšim tveganjem za nastanek ledvičnih kamnov. Kalij lahko pomaga zmanjšati izločanje kalcija z urinom, kar lahko zmanjša nastajanje kamnov.

7. Izboljšana presnova

Kalij prispeva k presnovi ogljikovih hidratov in beljakovin ter pomaga pri proizvodnji energije v telesu.

8. Izboljšanje kognitivnih funkcij

Nekatere raziskave kažejo, da lahko kalij zaradi svoje vloge pri živčnih signalih in uravnavanju krvnega tlaka prispeva k boljšemu kognitivnemu delovanju in manjšemu tveganju za kognitivne okvare, povezane z možgansko kapjo.

Uporaba

Uporabite 1 odmerek (3 tablete) dnevno pred prvim obrokom.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja.

Sestava

Kalijev citrat (kalij), sredstvo za povečanje prostornine: mikrokristalna celuloza; škrob, sredstva proti sprijemanju: magnezijeve soli maščobnih kislin, silicijev dioksid.

3 tablete zagotovijo 1050 mg kalija (53 % PDV*)
*PDV – priporočen dnevni vnos

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, žita, ki vsebujejo gluten, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X