OstroVit Tirozin je vrhunski, napreden pripravek, ki vsebuje le čisti L-tirozin.

To dopolnilo je zasnovano tako, da izpolnjuje pričakovanja najzahtevnejših potrošnikov. Zahvaljujoč razviti tehnologiji mikronizacije je popolnoma razdrobljen in zagotavlja maksimalno absorpcijo.

Je organska kemična spojina, ki spada v skupino beljakovinskih aminokislin. Je zelo pomembna spojina, ki sodeluje pri sintezi pomembnih kateholaminov, kot sta dopamin ali adrenalin. To so zelo pomembni nevrotransmiterji, ki so močno povezani z ustrezno koncentracijo tirozina v telesu. L-tirozin opravlja “prehransko” funkcijo naše ščitnice.

Sodeluje tudi pri nastajanju zagorele polti: melanini, ki koži dajejo zagorelost, v telesu nastajajo tako, da se aminokislina tirozin pretvori v encim tirozinazo. Če v telo vnesete dovolj tirozina, se količina proizvedenega melanina poveča in telo ob izpostavljanju UV sevanju hitreje ustvari naravno zagorelost.

Kako vam lahko koristi?

Zmanjševanje stresa

L-tirozin sodeluje pri proizvodnji stresnih hormonov, kot sta adrenalin in noradrenalin. Nekatere raziskave kažejo, da dodajanje L-tirozina pomaga izboljšati odpornost na stres in zmanjšati negativne učinke stresa na kognitivne funkcije in razpoloženje.

Mentalna zmogljivost

L-tirozin podpira kognitivne funkcije in duševno zmogljivost, zlasti v primeru stresa, utrujenosti ali pomanjkanja spanja. V zahtevnih razmerah lahko pomaga izboljšati budnost, osredotočenost in delovni spomin.

Izboljšanje razpoloženja

Ker je L-tirozin predhodnik dopamina, nevrotransmiterja, povezanega z užitkom in nagrajevanjem, ima vlogo pri uravnavanju razpoloženja. Mnogi poročajo o izboljšanju razpoloženja in motivacije ob dodajanju L-tirozina.

Podpora pri motnjah pozornosti

Dodajanje L-tirozina je koristno za tiste z motnjami pozornosti, kot je hiperaktivnost s pomanjkanjem pozornosti (ADHD). S povečanjem ravni dopamina v možganih lahko L-tirozin pomaga izboljšati pozornost in koncentracijo.

Telesna zmogljivost

L-tirozin je pogosto vključen v prehranska dopolnila pred vadbo, saj lahko izboljša telesno zmogljivost in zmanjša utrujenost med vadbo. S podpiranjem delovanja nevrotransmiterjev in energijske presnove pomaga odložiti nastanek utrujenosti.

Delovanje ščitnice

L-tirozin je ključna sestavina ščitničnih hormonov, ki imajo ključno vlogo pri presnovi, proizvodnji energije in splošnem zdravju. Nekateri ljudje uporabljajo dodatke z L-tirozinom za podporo delovanja ščitnice, čeprav je na tem področju potrebnih več raziskav.

Podpora pri hujšanju

Nekateri posamezniki menijo, da lahko prehranska dopolnila z L-tirozinom pomagajo pri hujšanju, saj spodbujajo presnovo in raven energije. Vendar so znanstveni dokazi, ki potrjujejo to trditev, omejeni.

Uporaba

Dodajte 1,5 g (1/2 merice) v 100 do 150 ml vode ali soka.

V dnevih treninga: po en odmerek dnevno 30 minut pred treningom.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Čisti L-tirozin.

1 odmerek 1500 mg L-tirozina.

Lahko vsebuje sledove mleka (vključno z laktozo), soje, arašidov in drugih oreščkov, sezama, glutena, žitaric, zelene, gorčice, jajc, lupinarjev.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “OstroVit L-Tirozin, čisti prah, 210 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!