Metilsulfonilmetan, bolj znan pod kratico MSM, je organska žveplova spojina, ki se v naravi pojavlja v vseh živih rastlinskih in živalskih tkivih. Čeprav je žveplo četrti najpogostejši mineral v telesu in ga najdemo v skoraj vsaki celici, smo šele v zadnjem času začeli ponovno odkrivati pomen žvepla.

MSM se pri predelavi hrane zlahka uniči, kar v kombinaciji z dejstvom, da telo žveplo nenehno izloča, kaže na možnost, da bi bilo za tiste, ki želijo povečati dnevni vnos žvepla, koristno dodajanje.

Naše tablete MSM vsebujejo 1000 mg tega hranila, ki vsebuje žveplo, in so primerne za tiste, ki se prehranjujejo vegansko, prav tako pa ne vsebujejo laktoze, pšenice in glutena.

Kako vam lahko koristi MSM?

Tukaj je nekaj možnih koristi za zdravje, povezanih z MSM:

 1. Zdravje sklepov: MSM se pogosto uporablja za podporo zdravja sklepov ter zmanjšanje simptomov osteoartritisa in bolečin v sklepih. Pomaga ohranjati prožnost sklepov in zmanjšuje vnetja.
 2. Protivnetni učinki: MSM ima protivnetne lastnosti, ki lahko prispevajo k zmanjšanju bolečin v sklepih in vnetja. Lahko je koristen za posameznike z boleznimi, za katere je značilno kronično vnetje.
 3. Bolečine v mišicah in okrevanje: MSM lahko pomaga ublažiti bolečine v mišicah in pomaga pri okrevanju po vadbi. Športniki ga včasih uporabljajo za zmanjšanje poškodb mišic in izboljšanje učinkovitosti vadbe.
 4. Zdravje kože: MSM naj bi prispeval k zdravi koži, saj spodbuja nastajanje kolagena in podpira vezivno tkivo. Uporablja se lahko lokalno ali peroralno za zdravljenje aken, ekcemov in luskavice.
 5. Zdravje las in nohtov: Nekateri posamezniki uporabljajo dodatke MSM za spodbujanje rasti las in krepitev nohtov. Vsebnost žvepla naj bi bila koristna za zdravje las in nohtov.
 6. Alergije in zdravje dihal: MSM ima lahko protialergijske in protivnetne učinke, ki so lahko koristni za posameznike z boleznimi dihal, kot so astma ali alergije.
 7. Podpora antioksidantov: MSM ima antioksidativne lastnosti, ki pomagajo v boju proti oksidativnemu stresu. Antioksidanti so pomembni za zaščito celic pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.
 8. Razstrupljanje: Žveplo, ki je ključna sestavina MSM, sodeluje v procesu razstrupljanja v telesu. Telesu lahko pomaga pri odstranjevanju toksinov in podpira zdravje jeter.
 9. Zdravje prebavil: MSM lahko pozitivno vpliva na zdravje prebavil, saj spodbuja zdravje sluznice prebavil in podpira pravilno absorpcijo hranil.
 10. Obvladovanje bolečin: MSM se včasih uporablja kot naravno sredstvo za lajšanje bolečin pri boleznih, kot so glavoboli, migrene ter splošne bolečine in nelagodje.
 11. Podpora imunskega sistema: MSM lahko s svojimi antioksidativnimi in protivnetnimi lastnostmi prispeva k podpori imunskega sistema. Telesu lahko pomaga pri učinkovitem odzivanju na okužbe in druge imunske izzive.
 12. Krvni obtok: Po nekaterih študijah lahko MSM podpira zdravo prekrvavitev, ki je pomembna za splošno zdravje srca in ožilja.

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

1 ocena za Natures Aid MSM metilsulfonilmetan 1000 mg, 90 tablet

  Eva

  Komplet antiage izdelkov (glicin, kolagen, silicij, vitamin C in MSM) sem kupila po Tanjinem priporočilu, saj sem v zadnjih 2 do 3 letih začela opažati več gubic in nekako utrujeno kožo. Že po manj kot mesecu dni jemanja – sem pa res dosledna – opažam nekako bolj svežo kožo. Kot da sem bolj spočita, čeprav nisem. Komaj čakam še opaznejše učinke po dolgotrajnejšem jemanju!

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X