Visokokakovostno dopolnilo s sojinim lecitinom, ki ni gensko spremenjen.

Lecitin je Theodore Gobley prvotno izoliral iz jajčnega rumenjaka, od tod tudi ime, saj lekithos v grščini pomeni rumenjak. Gre za izraz, ki se uporablja za opis maščobne snovi, ki se naravno pojavlja v celicah številnih živih organizmov. Danes se večina izdelkov z lecitinom pridobiva iz soje, kar zagotavlja, da so izdelki, ki jim je dodan, primerni za alergike na jajca in za tiste, ki se prehranjujejo vegansko.

Lecitin se pogosto uporablja kot dodatek v proizvodnji živil in deluje kot emulgator, mazivo, antioksidant ali sredstvo za ohranjanje okusa.

Ker je lecitin tudi vir fosfolipidov, enega od gradnikov celičnih membran, vključno s fosfatidilserinom, fosfatidilholinom in fosfatidilinozitolom, je že dolgo zanimiv kot prehransko dopolnilo.

Kako vam lahko koristi?

1. Podpora srca

Sojin lecitin lahko pomaga zniževati raven holesterola. Vsebuje fosfolipide, kot je fosfatidilholin, ki lahko zmanjšajo holesterol LDL in povečajo holesterol HDL ter tako podpirajo zdravje srca in ožilja.

2. Podpora jeter

Fosfatidilholin v sojinem lecitinu je ključnega pomena za delovanje jeter. Pomaga ščititi jetra pred poškodbami, podpira obnavljanje jetrnih celic in izboljšuje presnovo maščob v jetrih, kar je koristno pri težavah, kot je zamaščenost jeter.

3. Kognitivne funkcije

Kognitivne funkcije: holin, sestavni del fosfatidilholina, ki ga najdemo v sojinem lecitinu, je bistvenega pomena za zdravje možganov. Pomaga pri proizvodnji acetilholina, nevrotransmiterja, ki sodeluje pri spominu in kognitivnih funkcijah. To lahko pripomore k boljši jasnosti misli in podpira kognitivne funkcije pri boleznih, kot je Alzheimerjeva bolezen.

4. Podpora prebavil

Sojin lecitin deluje kot emulgator, ki lahko izboljša prebavo in absorpcijo maščob in v maščobah topnih vitaminov. Z izboljšanjem sluznice v črevesju lahko pomaga tudi pri lajšanju simptomov prebavnih motenj, kot je ulcerozni kolitis.

5. Zdravje kože

Zaradi vlažilnih lastnosti sojinega lecitina je koristen za zdravje kože. Pogosto se uporablja v izdelkih za nego kože za vlaženje in zaščito kože, izboljšanje barierne funkcije kože ter zmanjšanje videza drobnih linij in gub.

6. Uravnavanje telesne teže

Sojin lecitin lahko z izboljšanjem presnove maščob pomaga pri uravnavanju telesne teže. Telesu pomaga pri učinkovitejši razgradnji in uporabi maščob, kar lahko pripomore k zmanjšanju telesne teže.

7. Simptomi menopavze

Po nekaterih študijah lahko sojin lecitin pomaga blažiti simptome menopavze, kot so vročinski valovi in utrujenost. Fitoestrogeni v soji lahko posnemajo estrogen in pomagajo uravnovesiti raven hormonov.

8. Podpora imunskega sistema

Fosfolipidi v sojinem lecitinu lahko podpirajo delovanje imunskega sistema, saj spodbujajo zdravje celičnih membran in krepijo sposobnost telesa za boj proti okužbam.

9. Antioksidativne lastnosti

Sojin lecitin vsebuje antioksidante, ki pomagajo ščititi celice pred oksidativnim stresom in poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. To lahko prispeva k splošnemu zdravju in zmanjša tveganje za pojav kroničnih bolezni.

10. Zdravje kosti

Sojin lecitin: holin in fosfatidilholin v sojinem lecitinu podpirata zdravje kosti, saj pomagata pri oblikovanju in ohranjanju močnih kosti.

Uporaba

Vzemite 1 do 2 kapsuli na dan s hrano.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.

Sestava

Lecitin (sojin izdelek), želatina (goveja), glicerin, sorbitol.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Velika Britanija

Be the first to review “NOVO! Natures Aid Sojin lecitin 1000 mg, 90 mehkih kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!