Plodovi rakitovca (Hippophae rhamnoides) so eden najbogatejših virov hranilnih snovi, zato je njihovo olje zelo priljubljeno kot vsakodnevno prehransko dopolnilo. Najdemo ga v Aziji in Evropi, že tisočletja pa se uporablja v tradicionalnih zdravilih številnih kultur.

Iz tega sadeža smo ustvarili naše brezskrbno olje rakitovca, ki ga je lahko pogoltniti, 500 mg mehke gele, vsak dnevni odmerek pa zagotavlja 375 mg omega-7 (palmitolne kisline). Vsebuje vitamine A, C in E ter karotenoide, minerale, fitonutriente in maščobne kisline omega 3, 6, 7 in 9.

Natures Aid Omega-7 Sea Buckthorn Oil vsebuje čisto olje navadnega rakitovca (Hippophae rhamnoides) v vegetarijanski kapsuli.

Kako vam lahko koristi olje rakitovca?

Bogato je s hranilnimi snovmi in bioaktivnimi spojinami, ki so koristne za zdravje. Tukaj je nekaj potencialnih koristi, povezanih z oljem rakitovca:

  1. Bogate s hranilnimi snovmi: Olje rakitovca je dober vir vitaminov, vključno z vitaminom C, vitaminom E in različnimi vitamini skupine B. Vsebuje tudi esencialne maščobne kisline, kot so omega-3, omega-6, omega-7 in omega-9.
  2. Antioksidativno delovanje: Visoka vsebnost antioksidantov v olju rakitovca pomaga v boju proti oksidativnemu stresu in ščiti celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali.
  3. Zdravje srca: Omega-7 maščobne kisline v rakitovčevem olju lahko prispevajo k zdravju srca in ožilja, saj pomagajo uravnavati raven holesterola in podpirajo celovitost krvnih žil.
  4. Podpora imunskega sistema: Olje rakitovca vsebuje vitamin C in druge spojine, ki podpirajo imunski sistem, kar prispeva k normalnemu imunskemu sistemu.
  5. Zdravje prebavil: Olje rakitovca so preučevali zaradi njegovih potencialnih koristi za zdravje prebavil, vključno s podporo sluznicam prebavnega trakta.
  6. Protivnetni učinki: Po nekaterih študijah naj bi imelo rakitovčevo olje protivnetne lastnosti, zato bi lahko bilo koristno pri vnetnih stanjih.
  7. Zdravje jeter: Olje rakitovca so preučevali zaradi njegovih hepatoprotektivnih učinkov, ki podpirajo zdravje jeter in potencialno zmanjšujejo tveganje za poškodbe jeter.
  8. Zdravje oči: Kombinacija vitaminov in antioksidantov v rakitovčevem olju lahko ugodno vpliva na zdravje oči in vid.
  9. Simptomi menopavze: Olje rakitovca so preučevali zaradi možnosti lajšanja nekaterih simptomov menopavze, vključno s suhostjo in nelagodjem.
  10. Zdravje dihal: Olje rakitovca ima lahko pozitivne učinke na zdravje dihal, kar lahko koristi pri boleznih, kot sta astma in bronhitis.

Več o olju rakitovca si preberite tukaj.

Be the first to review “Natures Aid 100 % čisto Olje rakitovca (Omega-7) 500 mg, 60 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!