Tri-kreatin malat je prehransko dopolnilo najvišje kakovosti, ki je vir kreatin malata. Gre za kombinacijo kreatina in jabolčne kisline v razmerju 1:3. Dopolnilo ne vsebuje polnil in drugih dodatkov. Mikronizacija izdelka je na najvišji ravni.

Kreatin malat večkrat okrepi anabolične, ergogene in antikatabolne učinke kreatina. Kreatin je organska spojina iz beljakovinskih delcev, ki jih najdemo v mišičnem tkivu. Glavna naloga kreatina je kopičenje energije v mišicah, kar poveča količino energije, ki jo lahko uporabimo med treningom.

Povečana vsebnost energije v mišicah vodi do večje moči in vzdržljivosti telesa ter s tem do rednega povečanja učinkovitosti treninga. Poleg tega pospešuje rast puste telesne mase, povečuje mišično moč in povečuje učinkovitost telesa. Poleg tega povečana vsebnost kreatina prispeva k hitrejši regeneraciji mišic med serijami treninga, kar odloži učinek telesne in duševne utrujenosti telesa.

Kreatin malat je ena najbolj topnih oblik kreatina, ki jo telo zelo dobro absorbira in učinkovito pretvori v fosfokreatin. Najboljše učinke prinese dolgotrajno dodajanje v kombinaciji z ustrezno, dobro uravnoteženo prehrano, pravilnim treningom in počitkom.

Kako vam lahko koristi?

Izboljšana športna zmogljivost

Kreatin je znan po tem, da lahko izboljša športno zmogljivost, zlasti pri dejavnostih, ki zahtevajo kratke izbruhe intenzivne energije, kot sta dvigovanje uteži in sprint.

Večja moč in zmogljivost

Dokazano je, da dodajanje kreatina povečuje moč in moč med treningom z uporom in visokointenzivno vadbo. To lahko privede do takojšnjega izboljšanja zmogljivosti med vadbo.

Boljša regeneracija mišic

Pomaga zmanjšati poškodbe mišic in vnetja po intenzivni vadbi, kar vpliva na hitrejše okrevanje po treningih.

Mišična črpalka

Ena od sestavin kreatin malata je jabolčna kislina, ki je vključena v Krebsov cikel, v katerem telo proizvaja energijo. Nekateri uporabniki poročajo, da lahko dodatek kreatin malata izboljša mišično črpalko med vadbo.

Manjša utrujenost

Kreatin malat je povezan z manjšim občutkom utrujenosti in večjo vzdržljivostjo med visoko intenzivno vadbo.

Minimalno zadrževanje vode

Nekateri uporabniki imajo raje kreatin malat kot druge oblike kreatina, kot je kreatin monohidrat, ker povzroči manjše zadrževanje vode in napihnjenost. To je lahko koristno za športnike ali posameznike, ki se želijo izogniti začasnemu povečanju telesne teže ali občutkom otečenosti.

Boljše kognitivne funkcije

Študije kažejo, da ima lahko dodajanje kreatina pozitivne učinke na kognitivne funkcije, kot sta boljši spomin in jasnost misli. Ti učinki so lahko opazni kratkoročno, zlasti v obdobjih kognitivnih zahtev ali utrujenosti.

Anti-aging delovanje

Kreatin naj bi imel potencialne učinke proti staranju, predvsem zaradi svojega vpliva na celični energijski metabolizem in zmožnosti preprečevanja s starostjo povezanega upadanja mišične mase in moči. Kako lahko kreatin pomaga pri preprečevanju staranja:

Proizvodnja celične energije

Kreatin sodeluje pri proizvodnji adenozin trifosfata (ATP), ki je primarna valuta energije v celicah. S povečanjem znotrajcelične ravni kreatinfosfata lahko kreatin poveča regeneracijo ATP, kar celicam zagotavlja več energije za opravljanje osnovnih funkcij. Ta izboljšana proizvodnja energije lahko pomaga v boju proti upadanju celične energije, ki je povezano s staranjem.

Ohranjanje mišične mase in moči

Staranje pogosto spremlja izguba mišične mase in moči, kar je znano kot sarkopenija. Dokazano je, da dodajanje kreatina povečuje mišično maso in moč, zlasti pri starejših odraslih. Kreatin lahko z ohranjanjem mišičnega tkiva in izboljšanjem delovanja mišic pomaga ublažiti učinke sarkopenije in ohraniti telesne funkcije pri starajočih se osebah.

Nevroprotektivni učinki

Raziskave kažejo, da ima lahko kreatin nevroprotektivne lastnosti, kar bi lahko bilo koristno za kognitivno zdravje in s staranjem povezane nevrodegenerativne bolezni, kot sta Alzheimerjeva in Parkinsonova bolezen. Kreatin lahko poveča proizvodnjo celične energije in ublaži oksidativni stres, kar lahko pomaga zaščititi nevrone pred poškodbami in izboljša kognitivne funkcije.

Zdravje kosti

Pojavljajo se dokazi, da ima lahko dodajanje kreatina pozitivne učinke na zdravje kosti. S spodbujanjem mišične moči in telesne dejavnosti lahko kreatin posredno vpliva na gostoto kosti in zmanjša tveganje za osteoporozo, pogosto starostno bolezen, za katero so značilne oslabljene kosti.

Antioksidativno delovanje

Kreatin ima antioksidativne lastnosti in lahko odstranjuje reaktivne kisikove vrste (ROS) ter zmanjšuje oksidativni stres. Oksidativni stres je povezan s procesom staranja in s starostjo povezanimi boleznimi. Z zmanjšanjem oksidativne škode na celicah in tkivih lahko dodajanje kreatina pomaga upočasniti proces staranja ter spodbuja splošno zdravje in dolgoživost.

Mitohondrijsko delovanje

Kreatin dokazano podpira delovanje mitohondrijev, ki so v celicah odgovorni za pridobivanje energije. Motnje v delovanju mitohondrijev so povezane s staranjem in s starostjo povezanimi boleznimi. Kreatin lahko s krepitvijo mitohondrijskega delovanja pomaga ohranjati zdravje in vitalnost celic ter tako prispeva k zaviranju staranja.

Uporaba

Dodajte 4 g (1 merico) v 100-150 ml vode ali soka.

Na dan treninga zaužijte en odmerek dnevno – ob prebujanju ali po treningu. Ob dnevih brez treninga zaužijte en odmerek dnevno po prebujanju.

Opozorilo: Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano in zdrav način življenja.

Sestava

Kreatin malat.

1 merica zagotovi 2500 mg kreatin malata, kar zagotovi 1853 mg kreatina.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, oves, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “NOVO! OstroVit Kreatin malat v prahu, 300 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!