Zeleni čaj je pridobljen iz rastline Camellia Sinesis.

Kapsule zelenega čaja vsebujejo 100 % ekstrakt zelenega čaja, ki vsebuje veliko polifenolov in EGCG v veganski kapsuli.

Zeleni čaj je znan po svojih zdravju koristnih lastnostih, številne študije pa kažejo na številne potencialne koristi, povezane z njegovim uživanjem.

Kako vam lahko koristi zeleni čaj?

  1. Bogat z antioksidanti: Zeleni čaj je poln antioksidantov, kot so polifenoli in katehini, ki pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu. Antioksidanti so znani po svoji vlogi pri zmanjševanju oksidativnega stresa in vnetij.
  2. Zdravje srca: Redno uživanje zelenega čaja je povezano z izboljšanjem zdravja srca in ožilja. Pomaga lahko znižati krvni tlak, zmanjšati raven holesterola LDL (pogosto imenovanega “slab” holesterol) in izboljšati splošne profile holesterola.
  3. Delovanje možganov: Kofein in aminokislina L-teanin v zelenem čaju imata lahko sinergijske učinke in spodbujata boljše delovanje možganov. Zeleni čaj lahko izboljša kognitivne funkcije, budnost in razpoloženje.
  4. Obvladovanje telesne teže: Zeleni čaj je povezan z zmernim hujšanjem in izgubo maščobe. Pospešuje lahko presnovo in izgorevanje maščob, zato je priljubljena izbira za tiste, ki želijo uravnavati svojo telesno težo.
  5. Preprečevanje sladkorne bolezni tipa 2: Po nekaterih študijah naj bi zeleni čaj pomagal uravnavati raven sladkorja v krvi, kar lahko zmanjša tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2.
  6. Preprečevanje raka: Antioksidanti v zelenem čaju, zlasti katehini, kot je epigalokatehin galat (EGCG), so bili raziskani zaradi možnih protirakavih učinkov. Čeprav je potrebnih še več raziskav, uživanje zelenega čaja povezujejo z manjšim tveganjem za nekatere vrste raka.
  7. Zdravje zob: Zeleni čaj vsebuje spojine, ki lahko zavirajo rast bakterij v ustih, kar lahko vodi k boljšemu zdravju zob in manjšemu tveganju za nastanek zobne gnilobe.
  8. Protivnetni učinki: Antioksidanti v zelenem čaju imajo protivnetne lastnosti, kar lahko prispeva k preprečevanju ali obvladovanju vnetnih stanj.
  9. Zdravje jeter: Zeleni čaj lahko podpira zdravje jeter, saj zmanjšuje tveganje za bolezni jeter in izboljšuje njihovo delovanje.
  10. Dolgoživost: Nekatere študije kažejo, da je redno uživanje zelenega čaja povezano z daljšo življenjsko dobo. Kombinacija njegovih antioksidativnih lastnosti in različnih koristi za zdravje lahko prispeva k splošni dolgoživosti.

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X