Zeleni čaj je pridobljen iz rastline Camellia Sinesis.

Kapsule zelenega čaja vsebujejo 100 % ekstrakt zelenega čaja, ki vsebuje veliko polifenolov in EGCG v veganski kapsuli.

Zeleni čaj je znan po svojih zdravju koristnih lastnostih, številne študije pa kažejo na številne potencialne koristi, povezane z njegovim uživanjem.

Kako vam lahko koristi zeleni čaj?

  1. Bogat z antioksidanti: Zeleni čaj je poln antioksidantov, kot so polifenoli in katehini, ki pomagajo nevtralizirati proste radikale v telesu. Antioksidanti so znani po svoji vlogi pri zmanjševanju oksidativnega stresa in vnetij.
  2. Zdravje srca: Redno uživanje zelenega čaja je povezano z izboljšanjem zdravja srca in ožilja. Pomaga lahko znižati krvni tlak, zmanjšati raven holesterola LDL (pogosto imenovanega “slab” holesterol) in izboljšati splošne profile holesterola.
  3. Delovanje možganov: Kofein in aminokislina L-teanin v zelenem čaju imata lahko sinergijske učinke in spodbujata boljše delovanje možganov. Zeleni čaj lahko izboljša kognitivne funkcije, budnost in razpoloženje.
  4. Obvladovanje telesne teže: Zeleni čaj je povezan z zmernim hujšanjem in izgubo maščobe. Pospešuje lahko presnovo in izgorevanje maščob, zato je priljubljena izbira za tiste, ki želijo uravnavati svojo telesno težo.
  5. Preprečevanje sladkorne bolezni tipa 2: Po nekaterih študijah naj bi zeleni čaj pomagal uravnavati raven sladkorja v krvi, kar lahko zmanjša tveganje za razvoj sladkorne bolezni tipa 2.
  6. Preprečevanje raka: Antioksidanti v zelenem čaju, zlasti katehini, kot je epigalokatehin galat (EGCG), so bili raziskani zaradi možnih protirakavih učinkov. Čeprav je potrebnih še več raziskav, uživanje zelenega čaja povezujejo z manjšim tveganjem za nekatere vrste raka.
  7. Zdravje zob: Zeleni čaj vsebuje spojine, ki lahko zavirajo rast bakterij v ustih, kar lahko vodi k boljšemu zdravju zob in manjšemu tveganju za nastanek zobne gnilobe.
  8. Protivnetni učinki: Antioksidanti v zelenem čaju imajo protivnetne lastnosti, kar lahko prispeva k preprečevanju ali obvladovanju vnetnih stanj.
  9. Zdravje jeter: Zeleni čaj lahko podpira zdravje jeter, saj zmanjšuje tveganje za bolezni jeter in izboljšuje njihovo delovanje.
  10. Dolgoživost: Nekatere študije kažejo, da je redno uživanje zelenega čaja povezano z daljšo življenjsko dobo. Kombinacija njegovih antioksidativnih lastnosti in različnih koristi za zdravje lahko prispeva k splošni dolgoživosti.
Be the first to review “OstroVit Zeleni čaj VEGE, 500 mg, 90 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!