Tavrin je prehransko dopolnilo, ki vsebuje le eno aminokislino: L-taurin. Idealno biološko uporabnost in najvišjo stopnjo mikronizacije izdelka so razvili najboljši za najboljše. Polnila, sredstva za strjevanje ali arome, so bile tu namenoma izpuščene. V tem primeru manj pomeni več.

Taurin je organska kemična spojina iz skupine aminokislin. Vendar to ni tipična beljakovinska aminokislina, saj se razlikuje v kemijski strukturi (namesto karboksilne kisline ima sulfonsko skupino). Taurin je esencialna aminokislina za novorojenčke in številne druge vrste sesalcev. Odrasli so sposobni sami sintetizirati taurin, vendar so verjetno zaradi evolucije postali delno odvisni od njegove oskrbe od zunaj (eksogeno).

Taurin najdemo v možganih, srcu, ledvicah in skeletnih mišicah. Kljub majhni količini ima zelo pomembno vlogo pri pravilnem delovanju teh organov. Deluje tudi kot nevrotransmiter v možganih, stabilizator celičnih membran in omogoča prenos ionov, kot so kalij, natrij, magnezij in kalcij.

Kako vam lahko tavrin koristi?

1. Zdravje srca

Taurin je znan po tem, da podpira zdravje srca. Pomaga ohranjati pravilno delovanje srca, stabilizirati krvni tlak in zmanjšati tveganje za bolezni srca in ožilja. Nekatere študije kažejo, da lahko taurin znižuje raven holesterola in trigliceridov.

2. Antioksidativne lastnosti

Taurin deluje kot antioksidant in pomaga ščititi celice pred poškodbami zaradi oksidativnega stresa. Ta lastnost lahko prispeva k zmanjševanju vnetnih procesov in podpira splošno zdravje.

3. Delovanje mišic in zmogljivost pri vadbi

Taurin naj bi izboljšal delovanje mišic in povečal učinkovitost vadbe. Pomaga lahko zmanjšati poškodbe mišic, zmanjšati utrujenost in izboljšati vzdržljivost. Zato je taurin pogosto vključen v energijske napitke in športna dopolnila.

4. Podpora živčnega sistema

Taurin ima pomembno vlogo pri delovanju živčnega sistema. Pomaga uravnavati aktivnost nevrotransmiterjev in podpira zdravo delovanje možganov. Nekatere raziskave kažejo, da bi lahko imel nevroprotektivne učinke in bi bil koristen pri zmanjševanju tveganja za nastanek nevrodegenerativnih bolezni.

5. Zdravje oči

Taurin je koncentriran v mrežnici, kar kaže na njegov pomen pri ohranjanju zdravja oči. Lahko pomaga pri zaščiti pred poškodbami mrežnice in podpira zdrav vid.

6. Zdravje presnove

Taurin lahko podpira presnovno zdravje, saj pomaga uravnavati raven inzulina in glukoze. Z vplivom na presnovo maščob lahko prispeva tudi k uravnavanju telesne teže.

7. Zdravje jeter

Taurin lahko prispeva k zdravju jeter. Lahko pomaga ščititi jetra pred poškodbami zaradi toksinov in podpira proces razstrupljanja.

8. Duševno zdravje in uravnavanje razpoloženja

Po nekaterih študijah naj bi taurin pomagal zmanjšati simptome tesnobe in depresije. Njegova vloga pri uravnavanju nevrotransmiterjev bi lahko prispevala k boljšemu razpoloženju in zmanjšanju stresa.

9. Zdravje dihal

Antioksidativne in protivnetne lastnosti taurina lahko pomagajo izboljšati zdravje dihal, kar lahko zmanjša simptome astme in drugih bolezni dihal.

10. Podpora imunskega sistema

Taurin ima lahko vlogo pri podpori imunskega sistema, saj uravnava imunski odziv in zmanjšuje vnetja.

Uporaba

Priporočeno količino 3 g (1/2 merice) zmešajte v 100-150 ml vode ali soka.

Na dneve treninga zaužijte en odmerek na dan 15 minut pred treningom.

Sestava

L-tavrin.

1 odmerek zagotovi 3000 mg tavrina.

Izdelek lahko vsebuje mleko (vključno z laktozo), sojo, arašide, druge oreščke, sezam, oves, jajca, rake, ribe.

Shranjevanje

Hranite stran od direktne sončne svetlobe, na suhem in hladnem prostoru. Hranite nedosegljivo otrokom.

Oblika

Proizvajalec

Država izvora

Poljska

Be the first to review “NOVO! OstroVit Tavrin v prahu, 300 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!