Kako vam lahko resveratrol pomaga pri zaviranju staranja?
-
Objavil: Tanja Matko
-
19/01/2025
Resveratrol je močan antioksidant, ki ga najdemo v rdečem vinu, grozdju, jagodičevju in nekaterih rastlinah. Zaradi aktiviranja sirtuinov – družine proteinov, ki imajo ključno vlogo pri zdravju celic, staranju in presnovi – je postal izjemno pomembna snov v boju proti staranju in za dolgoživost. Preberite, kako lahko resveratrol prispeva k zaviranju staranja. 1. Aktivacija sirtuinov […]
Malinovi listi: Naravni zaveznik v nosečnosti in ob porodu
-
Objavil: Tanja Matko
-
06/12/2024
Malinovi listi, pridobljeni iz rastline rdeče maline (Rubus idaeus), so v tradicionalni medicini že dolgo cenjeni zaradi svojih koristi za zdravje, zlasti pri podpiranju nosečnosti in poroda. Čaj iz malinovih listov, znan kot “ženska rastlina”, slovi po tem, da lahko okrepi maternico, olajša porod in izboljša splošno reproduktivno zdravje. V nadaljevanju poglejmo njegove koristi. Koristi […]
Živila, ki preprečujejo nastanek Alzheimerjeve bolezni
-
Objavil: Tanja Matko
-
04/12/2024
Nekatera živila in hranila so povezana z zdravjem možganov in lahko pomagajo zmanjšati tveganje za Alzheimerjevo bolezen oz. jo celo preprečiti. Čeprav nobeno živilo ne zagotavlja preprečevanja bolezni, saj vplivajo tudi drugi dejavniki (predvsem stres in strupi iz okolja), lahko uravnotežena prehrana, bogata z naslednjimi živili, podpira kognitivno zdravje in veliko pripomore k preprečevanju. 1. […]
Zelena kava za podporo ob uravnavanju telesne teže
-
Objavil: Tanja Matko
-
02/12/2024
Zelena kava, ki je narejena iz nepraženih kavnih zrn, je zaradi prisotnosti klorogenske kisline pogosto uporablja kot pomoč pri uravnavanju telesne teže. Klorogenska kislina ima več učinkov na presnovo in upravljanje maščob. Preberite, kako vam lahko zelena kava pomaga uravnavati telesno težo. 1. Pospešuje metabolizem Klorogenska kislina lahko z vplivom na to, kako telo predeluje […]
Prebavni encimi: ključ do boljše prebave in zdravja
-
Objavil: Tanja Matko
-
29/11/2024
Prebavni encimi so naravno prisotne beljakovine, ki igrajo ključno vlogo pri razgradnji hrane v hranila, ki jih naše telo potrebuje za delovanje. Brez njih bi prebava postala neučinkovita, saj bi to povzročilo težave, kot so napihnjenost, slabša absorpcija hranil in prebavne motnje. Njihov pomen sega daleč onkraj prebave, saj lahko pomagajo pri številnih težavah. Kaj […]



