Folna kislina je dodatna oblika folatov. Folat je naravno prisoten v številnih živilih, najboljši viri pa so zelena listnata zelenjava (kot sta špinača in ohrovt), avokado in jajca. Če teh živil ne uživate redno, je v vaši prehrani lahko premalo folatov.

Tudi nosečnost je čas, ko je lahko pomanjkanje folatov problem. Dodatno uživanje folne kisline poveča raven folatov pri materah. Nizka raven folatov med nosečnostjo je bila opredeljena kot dejavnik tveganja za razvoj okvar nevralne cevi pri razvijajočem se plodu, zato se ženskam, ki poskušajo zanositi, in novopečenim nosečnicam pogosto priporoča uporaba dopolnila folne kisline.

Folati niso koristni le za zdravje med nosečnostjo, ampak pomagajo tudi pri podpori imunskega sistema, prispevajo k normalnemu psihološkemu delovanju ter zmanjšujejo utrujenost in izčrpanost.

Natures Aid Folna kislina vsebuje 400 μg v vsaki veganski tableti. Za popolno varnost je to dopolnilo brez glutena, mleka, soje, oreščkov in kvasa.

Pomanjkanje folne kisline lahko povzroči krvavitve in splav v začetku nosečnosti, zaostajanje rasti plodu ter prirojene napake ploda, še posebej njegovega živčevja. Tveganje je še večje pri nosečnosti z dvojčki in pri ženskah, ki so že večkrat rodile. Pri povečanem tveganju je potrebno dodajati folno kislino v obliki prehranskega dopolnila.

Folna kislina prispeva k:

  • razvoju materinega tkiva med nosečnostjo
  • sintezi aminokislin
  • nastajanju krvi
  • presnovi homocisteina
  • normalnemu psihološkemu delovanju
  • delovanju imunskega sistema
  • zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
  • ima vlogo pri delitvi celic.

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X