Znanstveniki so identificirali več kot 50 aminokislin in vsaka je nekoliko drugačna. Aminokisline se uporabljajo za tvorbo beljakovin – beljakovine pomagajo ohranjati mišično maso in normalne kosti.

Čeprav je bilo opredeljenih 50 aminokislin, jih človeško telo uporablja le 20. Od teh 20 aminokislin jih 9 spada med esencialne aminokisline, kar pomeni, da jih telo ne more proizvesti in jih mora pridobiti s prehrano, in sicer z uživanjem hrane, bogate z beljakovinami. Lizin je ena od teh 9 esencialnih aminokislin.

Kako vam lahko koristi L-lizin?

  1. Podpora imunskega sistema: L-lizin ima lastnosti, ki krepijo imunski sistem. Sodeluje pri nastajanju protiteles, ki imajo ključno vlogo pri obrambi telesa pred okužbami in boleznimi.
  2. Preprečevanje herpesa: Študije kažejo, da lahko dodajanje L-lizina pomaga zmanjšati pogostost in resnost herpesa (virus herpes simpleks tipa 1) pri posameznikih, ki so nagnjeni k ponavljajočim se izbruhom. L-lizin naj bi tekmoval z drugo aminokislino, argininom, ki je potrebna za razmnoževanje virusa.

Ostale koristi L-lizina: sodeluje pri nastajanju kolagena; sintezi beljakovin; za zdravje kosti; lahko zmanjšuje anksioznost; za zdrave lase in uravnotežene hormone.

Primerno za vegetarijance in vegane. BREZ: GSO, umetnih barvil, umetnih arom, laktoze, glutena, kvasa, oreščkov, soli in škroba

Be the first to review “Natures Aid L-Lizin 1000 mg, 60 tablet”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!