Hladno stiskano laneno olje je eden najboljših rastlinskih virov omega maščob. Laneno olje je odličen vegetarijanski vir maščob omega-3 in vsebuje veliko alfa linolenske kisline (ALA) in linolne kisline (LA), ki prispevata k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi; za te ugodne učinke je potreben vnos 2 g na dan.

Naše laneno olje vsebuje 1000 mg hladno stiskanega lanenega olja v vegetarijanski mehki gel kapsuli ter 500 mg ALA in 170 mg LA. Pri Natures Aid se zavedamo, kako občutljiva so ta naravna olja, zato so naša olja hladno stiskana in nikoli toplotno obdelana. Hladno stiskanje zagotavlja, da se med predelavo ne uniči nobena od dragocenih sestavin olja, in je bistvenega pomena za ohranjanje celovitosti teh olj.

Natures Aid Hladno stiskano laneno olje je bogato z omega-3 maščobo alfa linolensko kislino. Omega maščobe so zelo pomembne za optimalno delovanje telesa in sodijo med esencialne maščobe (to pomeni, da jih telo ne proizvaja samo, temveč jih je potrebno dodajati s hrano in prehranskimi dopolnili).

Alfa linolenska kislina je pomembna za ohranjanje normalnih ravni holesterola v krvi.*

*Za koristne učinke je potrebno zaužiti 2 g alfa linolenske kisline kisline na dan, torej 4 kapsule.

Kako vam lahko koristi hladno stiskano laneno olje?

Spodaj si preberite nekaj možnih koristi za zdravje, povezanih z lanenim oljem:

  1. Zdravje srca: Olje iz lanenih semen vsebuje maščobne kisline omega-3, ki so povezane s koristnimi učinki na srce in ožilje. Redno uživanje lahko pomaga pri zniževanju krvnega tlaka, zniževanju ravni holesterola in podpira splošno zdravje srca.
  2. Protivnetne lastnosti: Maščobne kisline omega-3 v lanenem olju imajo protivnetne učinke, kar lahko koristi boleznim, za katere so značilni vnetni procesi, kot so artritis in vnetne črevesne bolezni.
  3. Zdravje možganov: Maščobne kisline omega-3 so ključne za zdravje možganov, laneno olje pa lahko prispeva h kognitivnim funkcijam in podpira nevrološki razvoj.
  4. Zdravje sklepov: Protivnetne lastnosti lanenega olja lahko koristijo zdravju sklepov, saj zmanjšujejo vnetne procese in simptome, povezane z boleznimi, kot je revmatoidni artritis.
  5. Zdravje prebavil: Laneno olje vsebuje topne vlaknine, ki lahko pripomorejo k rednemu gibanju črevesja in podpirajo zdravje prebave.
  6. Hormonsko ravnovesje: Laneno olje vsebuje spojine, imenovane lignani, ki imajo antioksidativne lastnosti in lahko pripomorejo k ravnovesju hormonov. To je lahko še posebej koristno za ženske v menopavzi.
  7. Protirakave lastnosti: Po nekaterih študijah naj bi lignani v lanenem olju imeli potencialne protirakave lastnosti, zlasti v zvezi z rakom dojk in prostate.
  8. Uravnavanje sladkorja v krvi: Laneno olje lahko pomaga uravnavati raven sladkorja v krvi, zato je lahko koristno za osebe s sladkorno boleznijo ali tiste, ki jim grozi.
  9. Zdravje oči: Omega-3 maščobne kisline, vključno s tistimi v lanenem olju, imajo pomembno vlogo pri ohranjanju zdravja oči in so lahko koristne pri boleznih, kot sta suhe oči in starostna degeneracija rumene pege.
  10. Zdravje las: Maščobne kisline omega-3 in druga hranila v lanenem olju lahko prispevajo k bolj zdravim lasem, saj lahko zmanjšajo njihovo izsušenost in povečajo njihov lesk.
Be the first to review “Natures Aid Laneno olje kapsule 1000 mg, 90 kapsul”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!