• EPK in DHK sta pomembni za normalno delovanje srca*
 • Dokosaheksanojska kislina (DHK): uživanje nosečnice in matere prispeva k normalnem razvoju možganov fetusa in dojenega otroka.**
 • Dokosaheksanojska kislina (DHK): uživanje nosečnice in matere prispeva k normalnem razvoju oči fetusa in dojenega otroka.**
 • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida ter pri delovanju možganov*.

* Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
**Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK

 1. Maščobne kisline omega-3 so esencialne večkrat nenasičene maščobe, ki imajo ključno vlogo pri ohranjanju splošnega zdravja. Obstajajo tri glavne vrste maščobnih kislin omega-3:
  alfa-linolenska kislina (ALA);
 2. eikozapentaenojska kislina (EPA);
 3. dokozaheksaenojska kislina (DHA).

Kako vam lahko koristijo omega-3 maščobe?

 • Zdravje srca: Maščobne kisline omega-3 so znane po svojih koristnih učinkih na srce in ožilje. Pomagajo zniževati raven trigliceridov v krvi, zmanjšujejo vnetne procese, zmanjšujejo strjevanje krvi in izboljšujejo delovanje arterij. Ti učinki prispevajo k manjšemu tveganju za bolezni srca in možgansko kap.
 • Zdravje možganov in kognitivne funkcije: DHA, ena od maščobnih kislin omega-3, je pomembna sestavina možganov. Zadosten vnos omega-3, zlasti DHA, je povezan z boljšim kognitivnim delovanjem, spominom in zmanjšanim tveganjem za starostni kognitivni upad. Omega-3 lahko igrajo pomembno vlogo tudi pri razvoju možganov pri dojenčkih.
 • Protivnetni učinki: Maščobne kisline omega-3 imajo protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetja v telesu. Kronična vnetja so povezana z različnimi boleznimi, vključno z boleznimi srca, artritisom in nekaterimi vrstami raka.
 • Zdravje oči: DHA, sestavni del maščobnih kislin omega-3, se v visokih koncentracijah nahaja tudi v mrežnici. Uživanje zadostnih količin omega-3 lahko prispeva k ohranjanju zdravja oči in zmanjšanju tveganja za starostno degeneracijo rumene pege.
 • Zdravje sklepov: Maščobne kisline omega-3 pomagajo zmanjšati simptome bolečin in togosti sklepov, zlasti pri boleznih, kot je revmatoidni artritis. Protivnetne lastnosti maščobnih kislin omega-3 lahko prispevajo k boljšemu zdravju sklepov.
 • Razpoloženje in duševno zdravje: Nekatere študije kažejo, da lahko maščobne kisline omega-3 pozitivno vplivajo na razpoloženje in duševno zdravje. Zlasti EPA naj bi imela vlogo pri obvladovanju simptomov depresije in tesnobe.
 • Zdravje kože: Maščobne kisline omega-3 prispevajo k zdravi koži, saj pomagajo ohranjati celovitost celičnih membran. Imajo tudi protivnetne učinke, ki ugodno vplivajo na različna kožna obolenja, kot sta ekcem in luskavica.
 • Manjše tveganje za nekatere vrste raka: Omega-3 maščobne kisline so preučevali zaradi njihove morebitne vloge pri zmanjševanju tveganja za nastanek nekaterih vrst raka, kot sta rak dojk in debelega črevesa. K temu zaščitnemu učinku naj bi prispevali protivnetni in protiproliferacijski učinki omega-3.
 • Izboljšan lipidni profil: Maščobne kisline omega-3 lahko pomagajo izboljšati lipidni profil s povečanjem ravni HDL (dobrega) holesterola in zmanjšanjem trigliceridov. To lahko prispeva k boljšemu splošnemu zdravju srca in ožilja.
 • Nosečnost in razvoj dojenčka: Omega-3 maščobne kisline, zlasti DHA, so ključne za razvoj možganov in oči ploda med nosečnostjo. Ustrezen vnos omega-3 pri nosečnicah je povezan z boljšim kognitivnim razvojem možganov dojenčkov.
Be the first to review “Natures Aid Omega-3 1000 mg, 180+60 mehkih kapsul (33 % GRATIS!)”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Reviews

There are no reviews yet.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!