Vsaka 1000 mg kapsula našega visoko kakovostnega olja iz jeter polenovke je vir vitamina A, vitamina D in maščobnih kislin omega-3, vključno z DHA in EPA.

Vitamin D prispeva k vzdrževanju normalne ravni kalcija v krvi, normalnemu delovanju imunskega sistema, normalnemu delovanju mišic in ohranjanju normalnih zob, vitamin A pa k normalni koži, normalnemu vidu in normalnemu delovanju imunskega sistema. Podpira tudi delovanje vaših sluznic, ki jih najdete po vsem telesu, vključno s prebavnim sistemom in urinarnim traktom.

Olje polenovke je pridobljeno iz jeter polenovke. Vsebuje omega-3 maščobami eikosapentanojsko kislino (EPK) in dokosaheksanojsko kislino (DHK) ter vitamina A in D. Podobno je navadnemu ribjemu olju, le da vsebuje še vitamina A in D.

Kako vam lahko koristi olje polenovke?

 1. Zdravje srca: Maščobne kisline omega-3 so znane po svojih koristnih učinkih na srce in ožilje. Pomagajo zniževati raven trigliceridov v krvi, zmanjšujejo vnetne procese, zmanjšujejo strjevanje krvi in izboljšujejo delovanje arterij. Ti učinki prispevajo k manjšemu tveganju za bolezni srca in možgansko kap.
 2. Zdravje možganov in kognitivne funkcije: DHA, ena od maščobnih kislin omega-3, je pomembna sestavina možganov. Zadosten vnos omega-3, zlasti DHA, je povezan z boljšim kognitivnim delovanjem, spominom in zmanjšanim tveganjem za starostni kognitivni upad. Omega-3 lahko igrajo pomembno vlogo tudi pri razvoju možganov pri dojenčkih.
 3. Protivnetni učinki: Maščobne kisline omega-3 imajo protivnetne lastnosti, ki lahko pomagajo zmanjšati vnetja v telesu. Kronična vnetja so povezana z različnimi boleznimi, vključno z boleznimi srca, artritisom in nekaterimi vrstami raka.
 4. Zdravje oči: DHA, sestavni del maščobnih kislin omega-3, se v visokih koncentracijah nahaja tudi v mrežnici. Uživanje zadostnih količin omega-3 lahko prispeva k ohranjanju zdravja oči in zmanjšanju tveganja za starostno degeneracijo rumene pege.
 5. Zdravje sklepov: Maščobne kisline omega-3 pomagajo zmanjšati simptome bolečin in togosti sklepov, zlasti pri boleznih, kot je revmatoidni artritis. Protivnetne lastnosti maščobnih kislin omega-3 lahko prispevajo k boljšemu zdravju sklepov.
 6. Razpoloženje in duševno zdravje: Nekatere študije kažejo, da lahko maščobne kisline omega-3 pozitivno vplivajo na razpoloženje in duševno zdravje. Zlasti EPA naj bi imela vlogo pri obvladovanju simptomov depresije in tesnobe.
 7. Zdravje kože: Maščobne kisline omega-3 prispevajo k zdravi koži, saj pomagajo ohranjati celovitost celičnih membran. Imajo tudi protivnetne učinke, ki ugodno vplivajo na različna kožna obolenja, kot sta ekcem in luskavica.
 8. Manjše tveganje za nekatere vrste raka: Omega-3 maščobne kisline so preučevali zaradi njihove morebitne vloge pri zmanjševanju tveganja za nastanek nekaterih vrst raka, kot sta rak dojk in debelega črevesa. K temu zaščitnemu učinku naj bi prispevali protivnetni in protiproliferacijski učinki omega-3.
 9. Izboljšan lipidni profil: Maščobne kisline omega-3 lahko pomagajo izboljšati lipidni profil s povečanjem ravni HDL (dobrega) holesterola in zmanjšanjem trigliceridov. To lahko prispeva k boljšemu splošnemu zdravju srca in ožilja.
 10. Nosečnost in razvoj dojenčka: Omega-3 maščobne kisline, zlasti DHA, so ključne za razvoj možganov in oči ploda med nosečnostjo. Ustrezen vnos omega-3 pri nosečnicah je povezan z boljšim kognitivnim razvojem možganov dojenčkov.

Omega-3 maščobe:

 • EPK in DHK sta pomembni za normalno delovanje srca*
 • Dokosaheksanojska kislina (DHK): uživanje nosečnice in matere prispeva k normalnem razvoju možganov fetusa in dojenega otroka.**
 • Dokosaheksanojska kislina (DHK): uživanje nosečnice in matere prispeva k normalnem razvoju oči fetusa in dojenega otroka.**
 • DHK ima vlogo pri ohranjanju vida ter pri delovanju možganov*.

* Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 250 mg EPK in DHK.
**Koristen učinek se doseže z dnevnim vnosom 200 mg DHK

Vitamin A prispeva k:

 • normalnem metabolizmu železa
 • ohranjanju normalnih sluznic
 • ohranjanju normalne kože
 • ohranjanju normalnega vida
 • ohranjanju normalnega imunskega sistema
 • procesu normalne specializacije celic

Vitamin D prispeva k:

 • normalni absorpciji kalcija in fosforja
 • normalni količini kalcija v krvi
 • normalnim kostem
 • normalnem delovanju mišic
 • ohranjanju normalnih zob
 • delovanju imunskega sistema
 • pravilni delitvi celic
 • pomaga zmanjšati riziko padcev, povezanih z nestabilno držo in slabotnimi mišicami. Padci so rizični faktor za zlome kosti pri ljudeh, starih 60 let in več.

Samo prijavljene stranke, ki so kupile ta izdelek, lahko podajo oceno.

Ocene izdelka

Izdelek še nima ocen.

ŽE OD 11,90 EUR

Podpira kognitivne funkcije, zmanjša utrujenost ter daje energijo!
Izdelek je bil uspešno dodan v košarico!

Zbiraj točke in pridobi dodaten popust! Ob registraciji, nakupu in oceni izdelka ter priporočilu prijatelja prejmeš točke, ki jih lahko izkoristiš kot dobropis ob naročilu. Pripisali smo ti tudi točke za vsa opravljena naročila v letošnjem letu! Stanje točk in več informacij dobiš tukaj >>

X